Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A cigány lányok beképzeltek?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A cigány lányok beképzeltek?

Figyelt kérdés
Én cigány fiú vagyok és kevésbé vagyok szép már próbálkoztam egy pár cigány lánnyal de mind úgy fejezte ki magát hogy én csúnya vagyok próbálkozztam egy magyar (paraszt) lánnyal és úgy néz ki hogy neki bejövök
2021. okt. 9. 15:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%
A fehér lányok szeretik az olasz fiúkat igy náluk probalkozz
2021. okt. 9. 17:39
 12/25 A kérdező kommentje:
Csak az a helyzet ahogy most voltam a plázában nem láttam roma fiút magyar lánnyal csak magyar fiút roma lánnyal
2021. okt. 9. 18:31
 13/25 anonim ***** válasza:

Figyu ez nem a származástól függ, valakinek bejösz valakinek nem, enyi nem értem minek ez az ostoba kèrdès.

A többieknek KUSS PLLLSSS

Vannak roma normális emberek, az hogy te nem találkoztál velük az nem azt jelenti hogy nincs. Mèg hogy nem fér meg egy mondatban, kérlek ne légy már ostoba rasszista,

oké vágom hogy téged bántalmaztak a cigányok vagy volt velük összetüzèsed vagy hasonló de ezt nem kell általánosítani, ha egy raklóval vitatkozol akkor őt is kinèzed???? És akkor a többi is olyan??? Remélem lejön mit akarok mondani.

Láttam már mix párokat, normálisak, szépek a gyerekeik, kijönnek egymással, dolgoznak nincs gond, és a szülők is rendesen megvannak egymással.

EMEBEREK tényleg nem ettől függ, oké, okè tudom hogy vannak olyanok akik megèrdemlik ahogyan beszélsz róluk de ne általánosíts már, mert ez olyan mintha téged szólnának le úgy hogy nem is ismernek.

Ha rasszista vagy az más, neked hiába mondanak akármit mert már az agyad megszállott lett, de akkor élj úgy hogy magadba folytod a mondanivalód mert sok embert tehetsz tönkre a hozzáállásoddal.

Kérdező ez egy értelmetlen kérdés, te sem gondoltad ezt át....

2021. okt. 9. 19:21
 14/25 anonim ***** válasza:
66%

#13 Azért álljunk meg egy szóra. A romák nagyon is sokat tettek azért, hogy így ítéljék meg az emberek őket. És annak, akinek eddig csak negatív tapasztalata volt velük, hiába mondod, hogy de hát vannak rendesek is, ez olyan, mint a kígyók... ott is vannak, amik nem mérgesek, de ha valakit megmart már kígyó, akkor nem fog ugyanúgy közeledni a többihez, hogy de hát vannak köztük nem mérgesek is.

Ugyanez igaz a romákra is. Ha valakibe már belekötöttek romák, akkor nem fog ugyanúgy viszonyulni egyikhez sem, mert benne lesz az, hogy mi van ha ezek is bántani akarnak?

Amíg a normális romák nem határolódnak el a bűnözői életvitelt folytatóktól, addig ne is várjátok, hogy ez megváltozik.

Egy példa: Kőműves brigád, roma szakmunkásokkal. A brigádvezető észreveszi, hogy lopnak. Kirúgja őket, felveszi a másik csapat romát. Azok is lopnak. Szerinted harmadik nekifutásra is romákat fog alkalmazni? Hiába, hogy mondjuk egy becsületes roma brigád lenne a következő, el fogja őket hajtani, mert eddig csak rossz tapasztalat volt velük.

2021. okt. 10. 09:29
 15/25 anonim ***** válasza:
A 14 tökéletesen megfogalmazta, továbbá az sem véletlen hogy a "cigány" mint népszó pejoratív értelmezést kapott..Szubjektív véleményem szerint 10-ből max ha 2 normális és kúlturált, a többi meg egy primitiv előember.
2021. okt. 10. 09:37
 16/25 A kérdező kommentje:
Én is kőműves burkolónak tanulok. Akkor szerinted én is lopok? Ott hagyom a sulit? Nem lesz érettségim?
2021. okt. 10. 11:47
 17/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, látom nem értetted meg, amit írtam. Nem azt mondtam, hogy te is lopsz. Azt mondtam, hogy akinek rossz tapasztalatai vannak a romákkal, attól ne várd el, hogy jóhiszeműen álljon hozzád. Nem helyes, de érthető ez a hozzáállás, és igen, szomorú kimondani, de emiatt te, aki becsületes, hátrányban leszel ilyen helyzetben.
2021. okt. 10. 12:56
 18/25 anonim ***** válasza:

14 # ugylátom nem vetted le amit mondani szerettem volna. Nyilván írtam hogy persze megèrtem a hozzáàllást, de vannak kivételek. Olvasd el mègegyszer kérlek amit írtam,mert kifejtettem, hogy persze, rosz tapasztalatok alapján hogy iteljen az ember... hidd el megèrtem.

De épp ez az, ez a kőmüves sztori amit kreáltál oké az első brigád lop, legyen, a második is, és a harmadiknak már esélyt sem adnak... látod erről beszélek hogy ott az elō itèlet, nem adnak nekik esélyt. Remélem veszed amit mondani akarok.

És ez nem csak a romáknál van így hanem ugyanúgy a raklóknál is, nekem vannak rossz tapasztalataim velük is, én ezért nem különböztetek embert bőrszín alapján, mert nagyon nem erről szól a dolog.

Ha egy cigány gyerek így nő fel, hogy a fehérektől csak a bantast kapja, és mèg a szemèlyisège sem fejlődött ki, de már leszolják attól mit várjunk el? Ez csak egy példa arra hogy mások előitèletei is hatással van a másik emberre. Épp ezért mondom hogy ha csak oda írjátok hogy "vannak kivételek" és "nem mindenki ilyen" azzal már sokat segítettek mások lelkén. Facebookon is folyamatosan látom az ilyen kommenteket, és azokat tinédzserek is olvassák, rájuk milyen hatással lehet hogy egy bizonyos személy azt mondja " ki kellene irtani őket, mindegyik pusztulna el stb" ezért mondom ha rasszista valaki tartsa meg magának.

2021. okt. 10. 17:03
 19/25 anonim ***** válasza:

#18 Te nem tudod értelmezni, mert én is azt írtam, hogy vannak kivételek, de az ember már csak ilyen, személyes tapasztalat alapján ítél.

"De épp ez az, ez a kőmüves sztori amit kreáltál oké az első brigád lop, legyen, a második is, és a harmadiknak már esélyt sem adnak... látod erről beszélek hogy ott az elō itèlet, nem adnak nekik esélyt. Remélem veszed amit mondani akarok." És erről ki tehet? A brigádvezető szerinted, vagy az a két társaság, aki meglopták őt előtte?

De írok egy másik példát, hogy te is értsd, hogy működik a dolog.

Életedben először kapsz egy narancsot, beleharapsz, iszonyat savanyú és tele van magokkal. Kapsz egy másikat is, az is savanyú nagyon, szintén tele maggal. A harmadik narancsba, amit kapsz, ugyanolyan lelkesen harapsz ezek után bele, mint az elsőbe, vagy óvatosabban állsz hozzá, és lassan kóstolod meg?

Az ember nem születik előítéletekkel. Igen, nevelés kérdése is, de ha egy etnikumról, egy csoportról, egy pártról stb stb stb csak rossz tapasztalatot szerez életében, akkor hiába, hogy vannak ott normálisak is szép számmal, nem tud úgy nyitni feléjük, ott lesz a bizalmatlanság, az eddigi tapasztalatai miatt.

Ez egy nagyon nehéz út, és itt nem a társadalomnak kell tennie azért, hogy a romákról kialakult kép változzon, hanem a romáknak kell tennie érte, hogy a kialakult képet elfeledtesse, és helyreállítsa.

Te a társadalomtól várod a megoldást, de az nem járható. Hiába akarna elfogadó lenni a társadalom, ha a romák ( és itt nem a normális, rendes, dolgos, becsületes romákról van szó ) nem akarják a változást.

2021. okt. 10. 18:24
 20/25 anonim ***** válasza:

Értem mit akarsz mondani,de te sem érted amit én írtam...

Mindegy hadjuk is...

Figyelj, egy rendes ember, vagy egy rendes roma család hogy vegye rá az egész roma társadalmat a változásra? Én nem védeni akartam őket, csak elmondani hogy nem kell előitèletesnek lenni. Én már találkoztam rosszakkal, és ennek ellenére nem féltem " beleharpani a narancsba" mert ha féltem volna akkor nem ismerem meg a normális részét... érted?? Ismétlem magam, megértem mit akarsz mondani, de remélem érted én mit akarok ezzel neked mondani. Ha nem ,szerintem nincs miről beszélnünk. Ne raboljuk egymás idejét....

2021. okt. 10. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!