Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez mennyire zavaró a fiúk...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez mennyire zavaró a fiúk számára? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és egyáltalán nem sminkelek. Soha, egy fikarcnyi sminket nem rakok fel az arcomra. Sajnos nem azért, mert olyan szép lennék, egyszerűen nem szeretem, nem én vagyok. Bár kételkedem benne, hogy így tetszhetek a fiúknak, de mégsem ez a legnagyobb probléma. Ami igazán zavar azok a pattanások. Szerintem az átlagnál több pattanásom van, olyanok is amelyek kifejezetten mélyek. Szerencsére mostanában kissé lecsillapodott a bőröm, messziről például egyáltalán nem látszik, de engem azért eléggé zavar. Sok helyen hallottam már, hogy nem probléma, ha nem sminkelek, akkor, ha a bőröm ápolt, nem szennyezett. Mit tegyek, ha minden lehetséges megoldást bevetettem már a pattanások ellen? Azaz ápolom a bőröm, de mégis úgy tűnhet, mintha elhanyagolnám. Nagyon vigyázok már rá, de szinte semmi javulás. Néha egy-egy krém/szappan/egyéb eszközök hatnak egy ideig, később már nem mutat változást az állapotom. Kozmetikusnál is jártunk, de az inkább rontott, mint segített. A táplálkozásommal nem függ össze, ezt már kikísérleteztem. Nem olyan durva, még vállalható, de én így szörnyen csúnyának látom az arcomat... Az egyetlen dolog amely a testvéremnek segített és még előttem áll, az egy gyógyszeres kúra, de ettől nagyon félek, mert a testvérem sok haját elvesztette miatta. Mit tegyek, ha egyszerűen semmi nem működik? Félek, hogy hegeket fognak hagyni az arcomon. Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. jún. 8. 02:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Számomra pont ez a vonzó, ki nem állhatom a sminket. Csak természetesen.
2021. jún. 8. 14:45
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem zavar. Sőt, kifejezetten tetszik a természetesség. Bár az arcodról megnéznék egy képet, hogy pontosan mivel is van problémád.
2021. jún. 9. 09:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Lányként az arcápolós vitába szólnék bele. Az alkohol durva a bőrhöz és nagyon szárít. De úgy nagyjából egész jól összefoglaltátok.

Ha téged zavar a bőröd állapota, akkor egy jó kozmetikust és bőrgyógyászt keress fel. Ha úgy van, a bőrgyógyász tud krémet vagy gyógyszert írni, egy kozmetikus pedig ki tudja tisztítani (már ami olyan típusú pattanás) a bőrödet. Nem feltétlen drogériás termékekre hagyatkoznék, inkább a gyógyszertári termékeket mondanám az esetedben, ott is tudnak általában a bőrödnek megfelelő terméket mondani. Az általam használt termékeket pedig feleslegesen írnám le, mindenkinek más válik be, ezt magadnak kell kitapasztalnod. És őszintén, a sminkeléssel csak rosszabbat tennél a bőrödnek, illetve a nap sem tesz neki jót, mert “beleég”..., viszont ha ki van tisztítva, akkor jót tesz neki, segít “fertőtleníteni”.

Közben visszaolvastam a kérdésed, vannak elég pancser kozmetikusok, próbálj meg egy másikat. Nekem megvan már A kozmetikus, nagyon szépen rendbe teszi a hátamat és már a kezelés másnapján sokkal szebb a bőröm. Neked is lehet az étkezéssel van baj mégis. Nekem például a túlfinomított dolgok is (péksüti, fehérkenyér...) rontják, illetve a cukor sem tesz neki jót. A bőrgyógyász sem rögtön töm gyógyszerrel, először ők is hormon nélkül próbálják meg rendbe tenni a problémákat. És kitartást, neked is szép lesz a bőröd.

2021. jún. 9. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!