Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem le az önbizalom...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan győzzem le az önbizalomhiányt?

Figyelt kérdés
Akármennyire próbálom magam meggyőzni arról, hogy értékes és szép vagyok egyszerűen nem megy. Még ha tisztában is vagyok az értékes tulajdonságaimmal. Vegyük például a külsőt. Imádom ahogy öltözködöm, szeretem a hajamat, nem vágyom stílusváltásra. Vékony vagyok, de mégis folyton azon aggódom, hogy ez nem is igaz. Mivel természetes, hogy egy 17 éves tinilányban felmerülnek kérdések a külsejével kapcsolatban (pl. "Túl vastagok a lábaim?"Túl rövidek a lábaim?"Csinos vagyok egyáltalán?") így ezt még el is tudnám fogadni, mint átmeneti, korral járó önbizalomhiányt. Azonban az arcberendezésemmel már régóta problémáim vannak. Egyszerűen nem szeretem az arcomat, ahogy én látom minden jelenlegi ideálnak ellentmond. (Pici, szűk szemek, kerek, szerintem nagy orr, vékony ajkak..) A mosolyomat se kedvelem, pedig nem bírom megállni a mosolygást egy vicces pillanat közepette. Egyáltalán nem sminkelek, az arcom nem is a legalkalmasabb rá, de soha nem is volt az én világom. Ezzel kapcsolatban is elég bizonytalan vagyok, hogy így tetszhetek e valakinek valaha a sok sminkelt lány között.. (Ettől még nem fogok sminkelni) Minderre a pattanások csak rátesznek egy lapáttal.(Azok ellen is harcolok jelenleg) A belső.. Tudom, mi az, amiben jó vagyok, mégis folyton-folyvást azon aggódom, hogy jól tudok e teljesíteni. Sosem, csupán nagyon ritkán vagyok elégedett azzal amit éppen csinálok. Minden helyzetben igyekszem önmagamat adni, de sokszor bizonytalanodom el, hogy idegesítő, dedós, vagy túl komoly vagyok e. Néha úgy érzem túl kedves voltam, néha meg azt, hogy nem eléggé. Nem tudom, el vagyok bizonytalanodva és tudom, hogy talán ez lehet bennem a legtaszítóbb. Tetszhetek így bárkinek? Hogyan tudnék változtatni ezen? Előre is köszöni a válaszokat egy 17 éves kétségbe esett leányzó!
2021. máj. 26. 18:32
 1/6 A kérdező kommentje:
U.I: Szeretem az iskolámat, a közösséget amelybe tartozom, nem hiszem, hogy az lenne az önbizalomhiányom kiváltó oka. A covid is rásegített a dologra, de azért már előtte is jelen volt az életemben. Tudom, hogy egy fiú közeledése segíthetne, de egyelőre úgy érzem, esélyem sincs, hogy a közeljövőben megtapasztaljam ezt.
2021. máj. 26. 18:38
 2/6 A kérdező kommentje:
(Bocsi az esetleges hibákért, szóismétlésekért!)
2021. máj. 26. 18:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze :) ne aggódj. Körülbelül minden pontban ugyanolyan vagyok, csak egy évvel fiatalabb. Volt már, hogy bejöttem srácoknak/valaki elkérte a számom az utcán (amit én nem tudok mire vélni igazán, magammal iszonyatosan elégedetlen vagyok, de hát kinek mi). A pozitív kisugárzás sokat számít! Szerintem túlságosan rákoncentrálsz ezekre a dolgokra, próbáld meg elterelni a figyelmed ezekről a gondolatokról ^^ A legtöbb ember úgysem a részletekre figyel fel, hanem az összképre.
2021. máj. 26. 20:19
 4/6 anonim válasza:
100%
Nem gondolom, hogy különösebb gond lenne a külsőddel, inkább magaddal harcolsz, sok Instán látott vagy egyéb helyeken tökéletesnek gondolt nőkhöz akarsz hasonlítani, ami nem éppen okos dolog.
2021. máj. 26. 20:26
 5/6 A kérdező kommentje:
3-as köszönöm szépen a válaszodat! :)
2021. máj. 26. 20:32
 6/6 A kérdező kommentje:
4-es neked is köszönöm a választ! Az instás dologgal nagyon mellé lőttél, mert legnagyobb rémálmom, hogy azokra a lányokra hasonlítsak. Nincs is instám és facebookon csak a tényleges ismerőseim, valamint családtagjaim vannak az ismerőseim listáján. Szóval nem vagyok az a tipikus "fenékrázós" csajszi.. :D A stílusom úgy minden szinten más egy kissé. Pontosan ez az egyik dolog ami az aggodalmam okozója, hiszen tény, hogy ezek a lányok nagyon csinosnak vannak ábrázolva és ez rengeteg embernek bejön. Lesz akinek az ellenkezője a vonzó?
2021. máj. 26. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!