Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy a barátnőm...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek hogy a barátnőm abba hagyja a fogyókúrázást?

Figyelt kérdés
Kb 3 hete amikor boltban voltunk a barátnőmmel nézegettük a csokikat hogy milyet vegyen, amikor egyszer csak elkezdett pityeregni, hogy neki inkább nem is kell, nem szabad ilyet ennie. Előszőr nem is értettem mi a baja, mert szereti az edésségeket, szívesen eszik. Aztán kiderült hogy az anyja mindig beszól neki a külsejére, meg hogy mennyire meghízott mostanában. Hozzáteszem egyáltalán nincs meghízva, szép és az alakja is jó, még csak nem is duci. De azóta nem hajlandó semmi édességet enni, nem eszik rendesen, mindig számolgatja a kalóriákat és méricskéli az étlet, pedig eddig mindig rendesen evett. Az alapból nem zavarna ha egészségesen akarna élni, de amit most csinál az szerintem nincs rendben. Látom hogy egyáltalán nem érzi így jól magát, mindig sápadt és rosszekdvű, az anyukájával eddig sem volt jó a kapcsolata, de szerintem most teljesen lerombolta az önbizalmát. Én mindig monfom neki, hogy gyönyörű és nagyon csinos, de nem tudom mit tegyek még. Már megpróbáltam beszélni vele, hogy teljesen rendben van és nem kövér, de akkor mindig azt mondja, hogy csak azért mondom, mert nem akarom megbántani.

2021. jan. 26. 13:51
 1/9 anonim ***** válasza:
68%

Járj vele együtt futni. Kezdjetek el együtt egészségesen étkezni.

Hétvégén belefér egy csoki is.

2021. jan. 26. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Mondd neki hogy komolyan mondod, nem az anyukája vagy, fogja fel a te véleményed is...
2021. jan. 26. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
#2-es: remek segítség arra, hogyan veszítse el a barátnőjét..gratulálok!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. jan. 26. 14:42
 4/9 anonim ***** válasza:
95%

Megkérdezném az anyját, hogy tudja-e, hogy a lánya miatt belekezdett ebbe a hülyeségbe. Meg hogy így gondolkozik magáról.

Ezen felül inkább segítenék neki, érezze hogy támogatom. De persze ezt csak normális kereteken belül. Pl. Főznék vele valami egészségesebbet.

2021. jan. 26. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
fejtsd ki hármas
2021. jan. 26. 14:58
 6/9 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem beszélgess el vele mélyen erről, mondj el mindent amit gondolsz erről az egészről, hogy nem volt ilyen régen és téged ez így zavar. Ha ezt kifejezed akkor látni fogja hogy ez zavar téged és lehet leáll vele és abbahagyja. Ha pali lennék akkor lehet lennék olyan tökös hogy beszéljek az anyjával is, de elsősorban a lányra kell hatnod. Az egész rajta áll, megváltoztatni nem tudod, de hatni tudsz rá

18/l

2021. jan. 26. 19:11
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem az hogy zavar, ez így nem jó kifejezés. Inkább csak féltem, mert egyrészt nincs miért önbizalom hiányosnak lenni, másrészt amit csinál az közelebb van a koplaláshoz, mint ez egészséges diétához.

Gondoltam rá hogy beszélek az anyjával de ő már korábbi problémák miatt is kért engem, hogy ne beszépjek vele, mert egyrészt kedvelnek engem a szülei és nem akarja hogy ez változzon, másrészt fél hogy az anyja haragudna rá, hogyha beszélnék vele.

2021. jan. 26. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:
92%

Akkor kérj meg egy diatetikust és személyi edzőt, hogy normális programot írjon a párodnak, ne pedig neten szedjen össze idióta diétákat.

A szakember pedig el fogja magyarázni, hogy minden ember más, ahogy a körülményeik is azok. Természetes, hogy egy iskolásnak nem fognak olyan étrendet írni, ami egy fizikai munkás napi beviteléhez van mérve.

2021. jan. 26. 21:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb lenne, ha az anyjára tudnál hatni, hogy ne csinálja ezt, de sajnos ez a legrosszabb megoldás is. Sajnos, ha beszélnél az anyjával, akkor arról valószínüleg ő is tudna, és nem állna melléd. Sikerült benne egy olyan szintű önbizalom hiányt kiépíteni, hogy még akkor is a szüleire hallgat, ha azok totális hülyeséget mondanak. Ha tetszik, ha nem, vagy azt kell választanod, amit #8 írt, vagy szerintem pszichológusi segítség kell.
2021. jan. 26. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!