Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert simogat oran?
"Nekem is fájni fog."
Azt sem tudod, hogy ki vagyok.
"akik személyesen ismernek, akik a rokonaid."
Tudod, van az életben egy olyan pont, ahol ez már nem érdekel. Különben sem biztos, hogy belehalnék.
De komolyan, miért egy ilyen idióta példát hoztál fel tapasztalatszerzésre, mint a drogok? Azt mindenki maga döntse el, hogy fogyasztani akarja vagy nem. Ennyi erővel ne egyek soha édességet, mert az meg elhízáshoz vezet és rontja a fogakat? Ugyan már... Mint mondtam, a tapasztalatszerzés egy kerülhetetlen dolog. Tulajdonképpen minden cselekvéseddel szerzel valamiben tapasztalatot. Az sem kizárt, hogyha látod, hogy valaki hibázott, nem követed el ugyanazt hibát, nem is kell hozzá tudatosnak lennie.
"miért egy ilyen idióta példát hoztál fel tapasztalatszerzésre, mint a drogok? ... a tapasztalatszerzés egy kerülhetetlen dolog ... hogyha látod, hogy valaki hibázott, nem követed el ugyanazt hibát, nem is kell hozzá tudatosnak lennie."
Vagyis nem kell kiprobalni a drogokat ahhoz, hogy eldöntsd, nemet mondasz rá, pont elég, ha látod, hogy mekkorát hibáztak azok, akik kiprobalták - vagyis nem, nem elkerülhetetlen a tapasztalatszerzes. Vagyis jó párhuzam. A tiniszexet se kell kiprobalni ahhoz, hogy tudni lehessen, milyen veszélyei vannak, elég mások tapasztalatait begyűjteni.
""Nekem is fájni fog."
Azt sem tudod, hogy ki vagyok."
Attól még fájna. Sok embernek fáj, amikor azt hallja, hogy valaki meghalt, akkor is, ha ismeretlen. Főleg, ha fiatal volt. Főleg, ha értelmes ember értelmetlen halált halt - pedig annyi minden történhetett volna még vele, annyi mindent tehetett volna még másokért, stb.
De miért kellene kizárólag nemet mondani a drogra? Attól, mert neked nem tetszik, eléggé van kereslet rá. Nem csak a veszélyek miatt nem próbálja ki valaki, hanem mert nem akarja tönkretenni az életét. Személyes döntés. Ha már itt tartunk, sok más minden is veszélyes, mégis az emberek életének része.
A halál az élet rendje, és hiába sopánkodsz a másik után, úgyis meghalt volna. Nem azt mondom, hogy nem sajnálok meg valakit, ha meghal, de az se tart sokáig. Úgyse fogja semmi visszahozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!