Szeretnék elkezdeni gitározni de nem tudom, hogy fogjak bele (? )
Először is a méret. 170 cm magas lány vagyok. Egyszer-kétszer fogtam már gitárt a kezemben, de nem tudom, hogy az mekkora volt.
Illetve, hogy milyen kell egy kezdőnek? Akkusztikus, klasszikus? Vagy más? Előre is köszi!
16@: "De legközelebb angolul válaszolok teljesen. "
Remek ötlet! Ez egy magyar nyelvű fórum, szóval magyarul fejezd ki magad, már ha tudod persze...bár mondjuk ha a sétáló basszusról sosem hallottál és neked "furcsán hangzik" akkor nyilván nehezen boldogulsz a magyar nyelv útvesztőiben...
Tehát igen, keress inkább egy angol nyelvű fórumot ha magyarul nem megy az írás.
@22: Egyébként igen, sajnos sokkal több lehetőség van angolul tanulni kb bármiről, nem csak zenéről. Teljesen átérzem a helyzetet. Én a magam részéről azt szoktam csinálni, hogy megpróbálom tudatosan megkeresni a magyar megfelelőit a külföldi - főleg angol- szakkifejezéseknek. De sajnos én is azt veszem észre, hogy a szegényes magyar nyelvű lehetőségek miatt sokszor találkozik az ember az új ismeretekkel először idegen nyelven.
Egyébként jól emlékszem, te főleg jazzt játszol?
26@: egyetértek. Vannak szakszavak, melyek lényegretörőbbek, így meghonosodtak. De most nem arról volt szó fentebb. Felesleges idegen szavakat keverni a mondandódba, ha ugyanazt ugyanúgy (vagy még lényegretörőbben) kifejezheted magyar nyelven.
Tehát (tudom, tudom ... régimódi, konzervatív, náczista, fasiszta, rasszista, biciklista stb. vagyok) a gitár legyen gitár és nem guitar..a húr maradjon csak húr és nem string, a húrmagasság húrmagasság és nem akció :P estébé estébé ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!