Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék elkezdeni gitározni...

Szeretnék elkezdeni gitározni de nem tudom, hogy fogjak bele (? )

Figyelt kérdés

Először is a méret. 170 cm magas lány vagyok. Egyszer-kétszer fogtam már gitárt a kezemben, de nem tudom, hogy az mekkora volt.

Illetve, hogy milyen kell egy kezdőnek? Akkusztikus, klasszikus? Vagy más? Előre is köszi!

2019. febr. 19. 21:26
1 2 3
 21/30 Waff ***** válasza:
62%

16@: "De legközelebb angolul válaszolok teljesen. "

Remek ötlet! Ez egy magyar nyelvű fórum, szóval magyarul fejezd ki magad, már ha tudod persze...bár mondjuk ha a sétáló basszusról sosem hallottál és neked "furcsán hangzik" akkor nyilván nehezen boldogulsz a magyar nyelv útvesztőiben...

Tehát igen, keress inkább egy angol nyelvű fórumot ha magyarul nem megy az írás.

2019. márc. 2. 19:00
 22/30 anonim ***** válasza:
Nem tehetek róla, hogy angolul jobb oktató könyvek, videók vannak a zeneelméletről, mint magyarul. Így ragadt rám. Sorry.. ;)
2019. márc. 2. 19:13
 23/30 anonim ***** válasza:
no problem
2019. márc. 2. 19:33
 24/30 anonim ***** válasza:
Waff mekkora pronyó vagy már...
2019. márc. 2. 19:36
 25/30 Mojjo ***** válasza:

@22: Egyébként igen, sajnos sokkal több lehetőség van angolul tanulni kb bármiről, nem csak zenéről. Teljesen átérzem a helyzetet. Én a magam részéről azt szoktam csinálni, hogy megpróbálom tudatosan megkeresni a magyar megfelelőit a külföldi - főleg angol- szakkifejezéseknek. De sajnos én is azt veszem észre, hogy a szegényes magyar nyelvű lehetőségek miatt sokszor találkozik az ember az új ismeretekkel először idegen nyelven.

Egyébként jól emlékszem, te főleg jazzt játszol?

2019. márc. 2. 20:30
 26/30 anonim ***** válasza:
Az idegen nyelvű szakszavakat ne keverjük ide. Igen, az arpeggiot én is úgy mondom. De itt nem zenei szakszavakról volt szó, csak szimplán arról hogy valamit nem tud magyarul leírni az ember, és angol szavakat ír le, mert képtelen lefordítani, vagy ugye.mert az menő. You know?:))
2019. márc. 3. 08:34
 27/30 Waff ***** válasza:

26@: egyetértek. Vannak szakszavak, melyek lényegretörőbbek, így meghonosodtak. De most nem arról volt szó fentebb. Felesleges idegen szavakat keverni a mondandódba, ha ugyanazt ugyanúgy (vagy még lényegretörőbben) kifejezheted magyar nyelven.

Tehát (tudom, tudom ... régimódi, konzervatív, náczista, fasiszta, rasszista, biciklista stb. vagyok) a gitár legyen gitár és nem guitar..a húr maradjon csak húr és nem string, a húrmagasság húrmagasság és nem akció :P estébé estébé ;)

2019. márc. 3. 12:41
 28/30 Mojjo ***** válasza:
@26: A sétáló basszus, azaz walking bass hajszálpontosan ugyanolyan szakkifejezés, mint a tört akkord, azaz arpeggio... Csak szólok...
2019. márc. 3. 15:31
 29/30 anonim ***** válasza:
És ez hogy jön ide? Szakkifejezésnek szakkifejezés. Nem arról beszéltünk hogy ami szakkifejezést azt nyugodtan lehet angolul is írni... Hanem hogy vannak olyan kifejezések, amik megragadtak a köznyelvben úgy ahogy vannak, idegen nyelven. Az itt említettek viszont nem ilyenek.voltak. Ennyiről.volt szó.
2019. márc. 4. 07:14
 30/30 anonim ***** válasza:
Srácok ez már nagyon átment OFF TOPICBA.. totál nincs köze a kérdéshez. ;D
2019. márc. 4. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!