Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék elkezdeni gitározni...

Szeretnék elkezdeni gitározni de nem tudom, hogy fogjak bele (? )

Figyelt kérdés

Először is a méret. 170 cm magas lány vagyok. Egyszer-kétszer fogtam már gitárt a kezemben, de nem tudom, hogy az mekkora volt.

Illetve, hogy milyen kell egy kezdőnek? Akkusztikus, klasszikus? Vagy más? Előre is köszi!

2019. febr. 19. 21:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
4/4-es, mert az a felnőtt méret. Azon belül attól függ mit jatszanál, kivel, hol, minek.
2019. febr. 19. 21:34
 2/30 anonim ***** válasza:
22%
Ez attól is függ milyen fajta gitáron akarsz játszani. Pl basszusgitározni meg lehet tanulni fél óra alatt.
2019. febr. 19. 21:34
 3/30 Mojjo ***** válasza:

Maximálisan attól függ, hogy milyen zenét szeretnél játszani.

@2: Ennél nagyobb marhaságot rég olvastam már...

2019. febr. 20. 01:51
 4/30 Waff ***** válasza:
Mindenképp felnőtt méretű gitár kell neked. Én egy akusztikus (akár nylon, akár fémhúros) gitárt javasolnék...
2019. febr. 20. 05:43
 5/30 anonim ***** válasza:
Vegyél parlor akusztik gitárt. Annak vmivel rövidebb a nyaka. Persze meg lehet oldani ugy is ezt h capot teszel a 2. Bundra. Lányok viszonylag gyakran alkalmazzák ezt mert kisebb a kezük. Meg én is szoktam, pedig majd 20cm vel magasabb vagyok nalad, de a kezem az nem tul nagy.
2019. febr. 20. 08:04
 6/30 Waff ***** válasza:

5@: sőt ha még úgy is kicsi lenne neki, akkor teheti nyugodtan feljebb is azt a capot...akár a 10-es bundra is...jó dolog ez a capo..már értem miért találták ki...

Kérdező, nyugodtan vegyél egy egészes, felnőttméretű gitárt, nem lesz kicsi egyáltalán.

2019. febr. 20. 13:19
 7/30 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Énekelnék, és hozzá szeretném kísérni magamat... Szóval ehhez mi kell?
2019. febr. 20. 15:43
 8/30 Waff ***** válasza:
Egy western (fémhúros) vagy egy klasszikus (nylonhúros) gitár. Esetleg egy kb. 0,5-0,6 mm-es pengető. Hangoló alkalmazást a gitár behangolásához tudsz letölteni a telódra 2 perc alatt. Nagyjából ennyi amire szükséged van.
2019. febr. 20. 16:05
 9/30 anonim ***** válasza:

Basszusgitározni fél óra alatt.

Ha tudnád hogy semenennyivel nem könnyebb hangszer mint akármelyik másik:D

2019. febr. 21. 07:56
 10/30 anonim ***** válasza:
Attól függ mit szeretnél játszani. Ha rock, metal, punk stb akkor elektromos. Ha blues, jazz, stb akkor klasszikus vagy akkusztikus gitárt. Én első gitárnak egy fémhúros stratocaster gitárt vettem mert punk rockot játszok. A fémhúr kezdőként eléggé szétcseszte az ujjbegyeimet, szóval én egy nylon húros klasszikus gitárt javasolnék
2019. febr. 22. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!