Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szeretnék elkezdeni gitározni...

Szeretnék elkezdeni gitározni de nem tudom, hogy fogjak bele (? )

Figyelt kérdés

Először is a méret. 170 cm magas lány vagyok. Egyszer-kétszer fogtam már gitárt a kezemben, de nem tudom, hogy az mekkora volt.

Illetve, hogy milyen kell egy kezdőnek? Akkusztikus, klasszikus? Vagy más? Előre is köszi!

2019. febr. 19. 21:26
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Miben különbözik az akkusztikus a klasszikustól? És hangzásban a fém és a nylon húr között van különbség?
2019. febr. 23. 22:17
 12/30 Mojjo ***** válasza:

@11: A klasszikus gitár az akusztikus (egy k-val) gitárok egyik fajtája.

Az akusztikus gitárok azok a gitárok, amiket erősítő nélküli, azaz akusztikus megszólalásra terveztek. Ezen belül lehetnek fémhurosak, vagy nylonhúrosak. A nylonhúros akusztikus gitárok egyik fajtája pedig a klasszikus.

Szoval olyasmi ez, mint a rovar, meg a bogár: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Minden klasszikus gitár akusztikus, de nem minden akusztikus gitár klasszikus.

A nylon- meg a fém húroknak pedig NAGYON különböző hangjuk van.

2019. febr. 23. 23:24
 13/30 anonim ***** válasza:

Igen, egyik szebb mint a másik. Ahogy ezt mondani szokták.

Azt hiszem szeretnék egy elektroakusztikus klasszikus gitárt...

2019. febr. 24. 07:16
 14/30 anonim ***** válasza:

#2 Légyszi tanulj már meg walking bass-ezni felóra alatt, úgy persze hogy a walkingod harmonikusan hangozzon az akkordmenetre... Pop-punk zenélést valóban meglehet felóra alatt tanulni, mert csak kvinteket fog. A "szólók" pedig általában egy dúr skálában játszódó egyszerű oktávozások.

Amúgy Kedves Kérdező, iratkozz be egy alapfokú zeneiskolába jazz gitár szakra, sokkal olcsóbb mint a magántanár és legalább megtanítanak kottát is olvasni. A stílus miatt ne izgulj, ha jazz-ben kezdesz és rendesen megtanulod utána bármely más stílus easy lesz, csak valszeg azok a zenék addigra unalmasak lesznek. :D (true story)

2019. márc. 1. 09:25
 15/30 anonim ***** válasza:
29%
Húha.. Ez valami new szokás hogy some szavakat egy mondatban teljesen random angol szavakkal helyettesítünk, amiket egyébként ki tudunk fejezni tökéletesen magyar szavakkal, vagy az túl easy lett volna egy magyar mondatban nem leírni hogy "walkingod"? :DD a többi még hagyján. :D
2019. márc. 2. 00:51
 16/30 anonim ***** válasza:
58%

Igen, szokás szóbeszédben is.

De legközelebb angolul válaszolok teljesen. Elnézést, hogy megbotránkoztattalak... :/

2019. márc. 2. 01:34
 17/30 anonim ***** válasza:
Amúgy a walking bass hogy van magyarosítva? Sosem hallottam magyarul, komolyan... :D "Sétáló basszus" nekem kicsit furán hangzik. :D
2019. márc. 2. 01:37
 18/30 Mojjo ***** válasza:
@17: Pedig sétáló basszus. De én is gyakrabban mondom pl, hogy apoyando, mint azt, hogy ráhúzott pengetés. Pedig nem is beszélek spanyolul. A terminus technicus-okat (horribile dictu, latin kifejezés!) gyakran eredeti nyelven írjuk, ez teljesen normális.
2019. márc. 2. 07:39
 19/30 anonim ***** válasza:
Ja, és az öregek ugyanezt csinálják, csak ők német szavakkal. Nem mostani divat. Nincs is vele probléma.
2019. márc. 2. 12:15
 20/30 Mojjo ***** válasza:
@19: jaja, ez hót ziher :D
2019. márc. 2. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!