Szeretnék elkezdeni gitározni de nem tudom, hogy fogjak bele (? )
Először is a méret. 170 cm magas lány vagyok. Egyszer-kétszer fogtam már gitárt a kezemben, de nem tudom, hogy az mekkora volt.
Illetve, hogy milyen kell egy kezdőnek? Akkusztikus, klasszikus? Vagy más? Előre is köszi!
@11: A klasszikus gitár az akusztikus (egy k-val) gitárok egyik fajtája.
Az akusztikus gitárok azok a gitárok, amiket erősítő nélküli, azaz akusztikus megszólalásra terveztek. Ezen belül lehetnek fémhurosak, vagy nylonhúrosak. A nylonhúros akusztikus gitárok egyik fajtája pedig a klasszikus.
Szoval olyasmi ez, mint a rovar, meg a bogár: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Minden klasszikus gitár akusztikus, de nem minden akusztikus gitár klasszikus.
A nylon- meg a fém húroknak pedig NAGYON különböző hangjuk van.
Igen, egyik szebb mint a másik. Ahogy ezt mondani szokták.
Azt hiszem szeretnék egy elektroakusztikus klasszikus gitárt...
#2 Légyszi tanulj már meg walking bass-ezni felóra alatt, úgy persze hogy a walkingod harmonikusan hangozzon az akkordmenetre... Pop-punk zenélést valóban meglehet felóra alatt tanulni, mert csak kvinteket fog. A "szólók" pedig általában egy dúr skálában játszódó egyszerű oktávozások.
Amúgy Kedves Kérdező, iratkozz be egy alapfokú zeneiskolába jazz gitár szakra, sokkal olcsóbb mint a magántanár és legalább megtanítanak kottát is olvasni. A stílus miatt ne izgulj, ha jazz-ben kezdesz és rendesen megtanulod utána bármely más stílus easy lesz, csak valszeg azok a zenék addigra unalmasak lesznek. :D (true story)
Igen, szokás szóbeszédben is.
De legközelebb angolul válaszolok teljesen. Elnézést, hogy megbotránkoztattalak... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!