Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek tényleg van...

Szerintetek tényleg van olyan, hogy kamurock? Vagy hogy "ha ezt meg ezt hallgatod, nem is vagy igazi rocker"?

Figyelt kérdés
2019. jan. 25. 19:43
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2019. júl. 18. 17:03
 22/28 anonim ***** válasza:
13%

Bizony-bizony!

20#as leírt mindent...

Szánalmas vagy kérdező, de nagyon!

Mi ez a szöveg, vagy hogyan fordul meg a fejedben ?!

"Védi a lágyabb rock zenét, akkor biztosan azt is hallgatja"

Ez nagyon beteg lett, ember!

Mi bajod van neked ?

Minden zenei stílusban van jó és rossz!

Mint emberben, kajában, szerencsében stb-stb...

Van aki szereti a minőségi zenét, legyen az bármi féle, és ami sz. r, az sz. r.

Ennyi!

Minden nem lehet jó, se rossz!

Ízlés kérdése is, de amíg van lócitrom addig van veréb is!

Nyugodjál meg...

Foglalkozzás értelmesebb dolgokkal, ne azzal, hogy "ciki ezt hallgatni" vagy "lenéznek mert rocker vagyok" vagy "létetik kamu rock " bújjál már el !

Mik ezek a kérdések ?!

Kamu rockerek vannak, (ill. igen, van kamu rock is, mint hamis tiramisu, vagy hamis sajtos pogácsa ect ect) mégpedig azok a verebek akik ilyeneket kérdezgetnek!

Akik nem tartoznak sehova, és szeretnének!

Na azok lesznek a neo"rockerek" !

Fekete gyászbogarak!

Mindenféle metált letöltenek és hencegnek vele, hogy "ők ilyet hallgatnak" !

"Ők kemények ! Ők rockerek !" Hagyjuk mááár ! -.-

Nőjj fel kisöcsém!

2019. júl. 20. 01:31
 23/28 anonim ***** válasza:
29%
Szeeintem első sorban azért lesz valaki rocker mert szereti a rock zenét vagy úgy nézki, viselkedik. Természetesen hisz is benne és nem valami hátsószándék miatt lett rockker. Tudjuk mindannyian hogy milyen egy Rockker ugye? :) Ez stilus látványos és izgalmas ez sok mindekinek vonzó. Ezért léttre jöttek olyan emeberk akik szeretnék koppintani és azon érződik a hamísitás bűze... Ez vagy te kérdező nézz tükörbe és látni fogsz egy zavarodotz kisfiút aki utánozni akarja a menő rockerket hogy őt is számba vegyék szánalmas... :)
2019. júl. 20. 01:54
 24/28 A kérdező kommentje:

22-es, döbbenetes, hogy minden mondatodban van legalább egy olyan indulatszó, amit olyankor használunk, ha nagyon mérgesek vagyunk, és mégis te hívsz engem betegnek, meg te mondod hogy nyugodjak már le, hajnali 1-kor.

Én épp azt állítom, amit a 20-as, erre idejössz kioktatni, hogy a 20-as mindent leírt. Olvasni nem megy, de indulatosan írsz.

2019. júl. 20. 10:52
 25/28 A kérdező kommentje:
Most ez komoly? Én, aki végigolvastam az egész rocktörténelmet, és szeretem pl. Chuck Berryt, én vagyok az, aki utánozni akarja azokat, akik olyanokat hallgatnak, akik utána születtek meg? MI van? Én épp azt mondtam, hogy szerintem ilyen nincs, de ez azért megdöbbentő. És ha érződik: mitől kamurock? Pl. Chuck Berryben mi érződik, ami kamurock, erre kíváncsi vagyok.
2019. júl. 20. 10:54
 26/28 anonim ***** válasza:
29%
Jó de konkrétan mit akarsz? Ha tudod magadról mekkora,, isten-császár,, rockker vagy akkor? Mit érdekel más vélemnye? Vagy akkor azért mert bizonytalan vagy hogy bele tartozol-e a menő rockkerek közé... Folyik a nyálad? Ezzel csak azt bízonyitod hogy jól gondoltam. A hatalnas rock tudományod nagyon gáz hogy ezzel jösz mert akkor nem lenne nagy telyesítmény, hogy ha igazán Rocker lennél akkor ez nem lenne teher se nagy dícsőség mert nyilvánvaló hogy tudod ha rocker vagy. Ez még nekem mindig nagyon szánalmas próbálkozás... :)
2019. júl. 20. 14:11
 27/28 anonim ***** válasza:
29%

23 as voltam.

De 22 mindent elmodott helyetem is... Egyszerűen nem merülhet fel kérdés azzal kapcsolatban ha csak nem épelméjű az illető... :)

2019. júl. 20. 14:13
 28/28 A kérdező kommentje:

Nem az a kérdés, hogy én mekkora rocker vagyok. nem ez volt az alapkérdés. Szerettem volna, ha kialakul egy kulturált vita arról, hogy ki mit gondol erről, melyik csapatot milyennek látja, hol húzza meg a határt. nekem van véleményem, de mivel senki nem ment bele ilyenbe, nem mentem én se. de nem rólam van szó. Tessék, itt a korábban máshova leírt véleményem a dologról:

Például:

- Miért kell leszólni mindent, ami aktuális? Én nem szeretem az ilyen Black Veil Brides meg társaikat, de csak azért, mert nem fogott meg. Attól, hogy leszóljuk a 13 éveseket, mert idősebbek vagyunk, és oltogatjuk őket, hogy az nem is rock, akkor majd kevésbé lesz az? Nekem se jön be, de szerintem tény és való, hogy rockzenét játszanak.

- Miért kell olyan keménynek lenni, hogy csak na? Ha valaki Bryan Adamset, Bon Jovit, Def Leppardot, glam metált, glam rockot, Rod Stewartot hallgat, vagy valami soft rockot, vagy ne adj isten olyasmit, amit nagy számban lányok is szeretnek, vagy ilyen nőibandákat, mint a Bangles, akkor miért ne lehetne az igazi rock? Minden generációban megvolt ez, ha megkérdezzük az idősebbeket, ők azt mondják, hogy a rock akkor halt meg, amikor Buddy Holly meghalt. Szóval ennyi erővel mindenkit lehet oltogatni, az idősebbek szemében már az se rock, amit azok hallgatnak, akik leszólják a többieket. És a rock a kezdetekben nem is volt olyan kemény, mint sokan hiszik.

- Miért ne lehetne valaki "igazi rocker", csak mert hallgat popot is, vagy nem szólja le azonnal az összes más műfajban alkotó embert?

- Eleve ki mondta, hogy a rock jobb, mint a többi? Nekem persze a kedvencem. De egyszer volt valami hülye cikk, ami arról szólt, hogy "brit tudósok" megállapították, hogy akik rockot hallgatnak, okosabbak, mint a többiek. Erre persze minden rocker verte magát a kommentekben, hogy hát igen, ez így van. Közben meg a cikkben annyi logikai bukfenc volt, hogy szerintem igazi tudósok ilyet nem mondtak volna.

- Követem a Classic Rock Magazine Facebookját, de szerintem le fogok iratkozni, mert semmi másból nem áll a kommentszekció, mint hogy "ezeknek csak az első 2 lemezük a jó", "ezek túlértékeltek", "ezek nyálasak", "ilyet csak pózerek hallgatnak". És nem rólam van szó, mert én nem szoktam nyilvánosan kommentelni. Szóval nem nekem mondják ezeket, mielőtt valaki azt hinné.

- Meg ugye vannak a nagy bandák, amiket kötelező szeretni, például Queen. Ha valakinek véletlenül tetszik az Adam lambert-es felállás, akkor már nem is igazi Queen-rajongó. De én meg másként gondolom, mert nekem meg unalmas, hogy a Queent mindenki Freddie-vel azonosítja, miközben tök sok híres dalt nem is ő írt, és szerintem a többiek ugyanannyi energiát belefektettek a bandába, mint ő. Én például tök büszke vagyok rá, hogy láttam Brian Mayt meg Roger Taylort élőben, mert ők is kiváló zenészek, de persze a többség szerint az úgy már gagyi koncert, mert szerintük a Queen egyenlő Freddie, és csak annyit látnak, hogy a frontember lecserélődött. Kíváncsi lennék, hány ember tudja, hogy az eredeti basszgitáros se ugyanaz.

-És szerintem azt sem jelenti a rockerség, hogy a hajad életedben nem látott sampont, nem ettől lesz senki rocker.

- Ha egy bandát nagy számban lányok hallgatnak, akkor az eleve gáz. Persze az szerintem is rossz, amikor valaki azért lesz híres, mert jól néz ki. De azért könyörgöm, mintha a lányok nem dönthetnének arról, mi a jó zene. Azért egy csomó lány van, aki nem a külső miatt hallgat zenét, de a fiúk szemében az egyből gáz.

Komolyan, most már ott tartok, hogy nem szeretem azt mondani, hogy rocker vagyok. Az összes rocker, akit látok (neten, kommentekben, de zenei újságírók is, akikből az ember több komolyságot nézne ki) arra verik magukat, hogy ki a keményebb. Egyszer, amikor volt még Wanted magazin, írtam egy olvasói levelet, hogy miért szólták le az egyik bandát, erre a válaszban totál hangnemet váltottak, még mindenféle dicsérő neveket is adtak az énekesnek. Meg nagyon szeretem, amikor olyan emberek, akik 2 akkordot se tudnak lefogni, szidják ezt vagy azt a bandát, hogy azok gagyik. Persze szeretni nem kötelező senkit, és véleménye is lehet bárkinek, csak ezt a stílust nem szeretem, ahogy egymást oltogatják az emberek. Amikor túlértékeltnek tartunk egy bandát, mert mondjuk sokak szerint nyálas a szöveg, vagy ilyesmi, akkor azért észre kéne venni, hogy közben olyan gitárszóló szól a háttérben, amit a legtöbb fotelharcos sose fog tudni eljátszani (én se). Nagyon tetszett, amikor egy banda egyik koncertej alatt valaki azt kommentelte, hogy ő Linkin Park-os (semmi bajom a Linkin Parkkal, tök jó zenészek, csak aki kommentelt, erre hivatkozott), és leírta, hogy be kell ismernie, az ő kedvencei nem tudnak így gitározni. Ebbe a vitába nem akarok belemenni, hogy ki a jobb meg ki nem, de nagyon tiszteltem ezt a kommentelőt, szerintem nagyon szimpatkus komment, miért nem tudnak mások is ilyenek lenni? Egyszer meg volt egy rocker fórum, ahol egy Nightwish-rajongó a védelmébe vett valakit, akit kiutáltak, mert az illető szerette a Hooliganst meg a Green Dayt, ami elvileg nem igazi rock, és aztán a Nightwish-rajongó is kilépett, és teljesen megértem. Ő is hasonlót írt, mint én, ő volt az egyetlen, akiről valaha azt láttam, hogy egyetért velem. Komolyan ennyire egyedül vagyok ezzel a véleményemmel? Ja, és szerintem ezeket a dolgokat kizárólag a rajongók csinálják, a zenészek szerintem nincsenek egymásról ilyen lesújtó véleménnyel. Persze egy-két ember lehet, hogy nem szereti a másikat, de kétlem, hogy konkrét műfajok meg irányzatok miatt utálkoznának.

2019. júl. 20. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!