Szerintetek jó ez a dalszöveg amit írtam?
Dalszöveg:
"Hazádnak rendületlenül légy híve, ó magyar"
Bölcsőd volt, sírod lesz, ápol, eltakar, de ha
Mégis máshová repítene el az élet
Soha ne hagyd, hogy asz'mondják, hogy
Ez meg milyen izé lett...
A nagyvilágon van még annyi másik hely
De otthonod csak egy, és ha
Nem felejted el, hogy
Milyen a véred és szíved, ami dobog
Ha mint a kő, olyan kemény amit
A híd alá dobok, hát
Szétcsobban, szerteszét ez a
Bűzlő mocskos víz
Csak bennem bízz
Hazádnak rendületlenül légy híve mindenütt
Ha bántanak is, és ha néha tényleg szíven üt, hogy
Lehetne úgy is, ahogy kellene
Ha megharagszom is mindig érte, nem ellene
Itt szültek, végül meg majd itt földelnek el
Ha keresni kellett kerestem
Ha temetni, akkor temettem
Azt meg, hogy ,it érzek itt legbelül
Ez a dal mondja el most helyettem
Ha szeretni kellett szerettem
Ha nevetni, hát csak nevettem
Azt meg, hogy mit érzek itt legbelül
Ez a dal mondja el most helyettem
Ez a dallam mondja el, hogy:
Sállállállálálálálááááá....
Kellemes zenehallgatást!
Szegény Vörösmarty!
Forog a sírjában...
3. Hozzászóló vagyok.
Rockingirl, nem értem hogy a mondatoddal mit szeretnél mondani.
Kifejtenéd?
Ennek a dalnak a szövegéről van szó:
Várható volt, hogy milyen válaszok érkeznek majd, aztán be lehet dobni az aduászt, hogy "ugye, milyen szar, mint ahogy az egész TCS..."
Sajnos láttam már itt ilyet, ezért merült fel bennem, hogy mi van akkor, ha csak utálkozásból született a kérdés.
Látod kérdező privátban azt írtad nem rapszöveg hanem rock, pedig nagyon is rap ez csak megtévesztő a torzítós gitár. Elég minimális dallama van ahol van. Lukács néha rappel, nem tehet róla, ez ilyen kényszere lehet a rockzenészeknek, valaki írhatna róla tanulmányt mi viszi rá ilyesmire az embereket. Egyáltalán nem ismertem ezt a Tcs számot, de a szöveg alapján kedvem lett volna belehallgatni, ezért is írtam hogy énekeld el, de most már értem miért nem tetted. Nem ez a legjobb Csapda dal, van az úgy ha már megírtál 100-200 dalt, hogy nem mind üti meg az elvárható szintet. Ezzel mondjuk annyira nagy baj nincs, csak olyan közepes, olyan semmilyen. Én nem adnám ki, de ha egy kezdő tizenéves banda első dalai között lenne, azt mondanám nem is rossz. Van hogy egy dalszöveg önmagában zene nélkül is megáll, de legtöbbjük nem feltétlen versszerű, és egész más értelmezést adhat neki a dallam, vagy csak segít valamilyenné tenni egy közepesen semmilyen tartalmat. Attól, hogy valaki ilyen dalt is ír, még nem lesz rosszabb a többi jó dala. Én sem tudom mi a célod ezzel a kérdéssel, abban igazad van hogy ami gyenge az egy ismeretlentől is az, ahogy a Tankcsapdától is pont ugyan annyira.
De pl. meghallgattam legutóbb a Dolgozzátok fel! c. albumot, én aki nem annyira tudok örülni a feldolgozásoknak és hát hatalmas lett. Azon látszik (hallatszik) hogy szeretik a zenét,jól nyúlnak hozzá, saját stílusuk van, és élvezik amikor játszanak. Ennyi idő alatt bármibe bele lehetne fáradni és fásulni, biztos előjönnek ilyen időszakok. Emlékszem mikor kijöttek az Ájájjájj számukkal, na ott is hiába gitár meg akármi, az egy doszkós dal, pont olyan mint amilyenre átdolgozták a nem tudom kik. Előfordulnak ilyenek, ahogy mondják még a legjobb családban is. De hallgass meg bármit az Ember tervez albumról, vagy a Jönnek a férgekről, azokra már nem lehet azt mondani, hogy csak elég jók. Mostanában nem igazán szólnak ilyen dalok sehonnan.
A 3-as kommentelő vagyok.
A véleményem változatlan, bár imádom a Hard Rockot és a Heavy metalt, a Csapdát sose szerettem. A véleményem változatlan, biztos van Lukácsnak több jó dalszövege, de ez nagyon rosszul sikerült.
Az utolsó kommentelőhöz szólnék.
Néhány komolytalanabb (vagyis olyan rock zenész, akik inkább a popposabbakat célozták meg) rock énekes azért nyúl ehhez a megoldáshoz mert ezzel több embert szólít meg, és énekelni Lukács sose tudott, zeneileg a Csapda pedig mindig is pofon egyszerű volt, mivel így több embert szólíthatnak meg vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!