Milyen kisméretű gitárkombót vegyek?
Költözök, Budapestre, és valószínüleg, hozznám vinném, metrózna, buszozna, tehát olyan kell, ami nem szakítja ki tőböl a vállam, a súlya miatt. :)) Fontos szempont továbbá, hogy legyen elég hangos ahoz, hogy esetenként dob mellett is megállja a helyét. Főként metálkodásra használnám. Hangminőség legyen, a lehető legjobb. Valószínüleg, köttnék rá multi pedált is. Árban kb 150.000 ft-ot szánnék rá. Jó pont, a kombó felé, ha lehet állítani, a teljesítményt, tehát ha kb 50-100 w kombórol beszélünk, otthoni gyakorlásra mondjuk át lehet állítani, 1w-ra. Ez nem szükségszerű, de jó lenne, ha lenne benne.
Ha valami fontos részletet kihagytam, vagy csak egyszerűen értelmezhetetlen amit írok, szóljatok, és javítom. 😅
50-100W? Az a szörnyű gyanú kúszik be a fejembe ezen számok láttán, hogy te 150 ezerért tranyós erősítőben gondolkozol. Ennyiért már bőven lehet csövest is nézegetni, és nem csak a nyugati aluljáróban.
Ennyi pénzért abszolút egyértelműen Laney CUB-212R. 15W-os csöves erősítő, azaz hangerőben lazán lehagy egy 50W-os tranzisztorost, de van 1W-os módja is, azaz otthon is lehet vele gyakorolni. Kettő 12 inches hangszóróval, és 17kg összesen.
és
Nem feltétlenül kell nekem tranyós, és nem is kell felltétlenül súrolnia, a 150.000-s határt. 😅 De mindenképp szép darab amit küldtél. Utánna nézek még kicsit. Főképp metálkodásra kell ugye,ez azért döntő szempont. :)) De nem vetem meg a lágyabb zenéket sem. 😂
Azért várom még a további opciókat! :))
Az 50-100W teljesen rendben van arra a célra, amit írtál, ha tranyós erősítőben gondolkozunk, csak csöves erősítőknél ugye kissé más szemmel kell nézni a teljesítményt - azonos teljesítmény mellett nem gyengén hangosabbak. De nyilván ezzel te is tisztában vagy.
Hát igen, annyi eszem lehetett volna, hogy megkérdezzem, milyen zenére szeretnéd az erősítőt. A Laney, amit mutattam nem épp metálra termett. Klasszik rock talán, metál nem hiszem. Mondjuk megfelelő pedálokkal nyilván lehet ezt orvosolni, és felteszem, ha komolyan gondolod a zenélést, meg metalkodást, akkor vannak is, vagy tervezel beszerezni ilyeneket.
Mindenesetre ha leginkább metál a cél, akkor ennyiért a Laney Tony Iommi kombóját ajánlom. Szintén 15W, szintén visszafogható 1W-ra, szintén 12"-os hangszóró, bár csak egy, és Tony Iommi neve talán elég jól jelzi, hogy mit is lehet várni ettől a kombótól.
Szerintem nézz utána fórumokon/youtubeon/stb, úgy sejtem, tetszeni fog :)
Sérülékenységről sokat nem tudok mondani, dekázni nem hiszem, hogy jó ötlet lenne vele, de ahhoz amúgy is túl nehéz.
Talán még a Peavy Bandit 112, amit tudnék így hirtelen fejből mondani. Én magam nem játszom metált, bár az igényesebb fajtát szívesen hallgatom, de a lényeg, hogy hatalmas tapasztalatom, vagy akár érdeklődésem nincs a metálra termett felszerelések felé, de láttam már több fórumon is ezt a Peavey-t metálra ajánlani.
80W, tranyós, szóval pont a tranzisztoros mezőnyben ideális teljesítmény neked, és a hátlapján van egy 25%-50%-100% teljesítménykapcsoló. Csőszimulációs, szerintem hallgasd meg, hogy szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!