Milyen gitárkombót éri meg venni, metalra?
@1: ???
@Kérdező: multieffekt mellé akarsz modellezős kombót?
Akárhogy is, metálra szerintem a Boss Katana nem a legjobb. Épp pár napja írtam erről, szóval idézném magam:
"tiszta csatornán igen jól muzsikál. Szó szerint. Viszont torzítotton nekem nagyon műanyag volt a hangja. És ezt már hallottam jópár másik embertől is.
Részemről minél többet használtam, minél tovább nyúztam, annál jobban érződött, hogy ez nagyon műhang. Szóval ha ilyen irányba mennél el a zenével, én nem javaslom."
A Balckstarok viszont pont, hogy jól érzik magukat torzítotton.
Viszont tulajdonképpen de, lehet korrekt csöves kombókat kapni már 100 környékén. Blackstart is, de tőlük csak pár 1W-os van, ami csövesből szobába bőven több, mint elég, de fellépésre már nem. Viszont pl egy Bugera V5 megvan akár már 76 ezerből:
Ami a maga 5W-jával már talán esélyes lehet. Pofátlanul jó hangú kis erősítő, ne zavarjon meg, hogy csak 8" a hangszórója, nem érződik rajta. Az 5W szobában csövesből túl sok lenne, nem is kicsit, de van 1W meg 0,1W módja is, azaz simán ki lehet hajtani egy panelben is, ha ezeket a korlátozott teljesítményes módokat bekapcsolod.
Érdemes utánalesned youtubeon. Pl:
vagy
vagy
Egyébként 100 felett kicsivel kijön egy Vox AC4C1-12 is, amiben 12"-es Celestion hangszóró van, viszont emlékeim szerint nincs korlátozott teljesítményű üzemmódja.
Személy szerint én többé biztos nem vennék tranzisztoros kombót. Eddig kétszer sikerült ezt a hibát elkövetnem életemben, és nem is értem magam, hogy másodszor id hogy, de harmadszor már kizárt. Egyszerűen nem adják meg az igazi gitárhang élményét. Szerintem persze. A Boss Katana torzítottan mintapéldája annak, hogy mi a bajom velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!