Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tényleg "betegnek" számítok?...

Tényleg "betegnek" számítok? (többi lent)

Figyelt kérdés

12 éves lány vagyok, és mivel apukám vérbeli "metalhead", ezért 2 évesen nem először hallottam már keményebb műfajokat. Igen, 2 éves voltam, amikor először hallgatott apukám Rammsteint. Mivel olyan kicsi koromban igazából nem nagyon tudtam értékelni a zenét, valamiért nekem megtetszett az együttes. Igen ám, csak azóta eltelt 10 év, és ugyanúgy imádom a Rammsteint, mindegyik számukat hallottam már, de az osztályomban mindenki ilyen gépzajnak nevezhető tuc-tuc-okat szeret. Közölte velem a legjobb barátnőm, hogy nem normális, hogy ilyen "beteg" zenéket hallgatok, és hogy az ilyen műfajok semmi másból nem állnak, csak hörgésből. Sokan be is szóltak, hogy fiús vagyok, és sokan azt hiszik, hogy emo vagyok, meg depressziós, pedig egyik se igaz rám.

A Rammstein mellett még kedvenc bandáim a Linkin Park és az Evanescence. Tényleg betegnek számítanék? Szerintetek normális, hogy 12 évesen valaki ilyeneket hallgat?

2018. ápr. 10. 19:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Dehogyis. Mindenki azt hallgat amit akar. Én is hallgattam rock bandát már ennyi idősen. És nem vagyok beteg. Irigyek,hogy neked van egyéniséged és nem alltál be a sorba tucatlánynak.

Ne hallgass az ilyenre,ez butaság.

2018. ápr. 10. 19:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy beteg és mindenki tartsa tiszteletben a másik zenei ízlését!
2018. ápr. 10. 19:43
 3/17 anonim ***** válasza:
90%
Majdnem mindenki szereti azt a zenét, aminek gyerekkorában volt kitéve a szülei zenei ízlése miatt. Ez a természetes.
2018. ápr. 10. 19:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az egyetlen ember aki értékeli az ízlésemet, az apukám :D
2018. ápr. 10. 19:50
 5/17 anonim válasza:
100%
Teljesen normális mindez. Engem is kicikiztek még a barátnők is, mert kb. 12 éves koromtól Depeche Mode-on nevelkedtem (és még angolul is kiválóan megtanultam ennek köszönhetően). Így, 10 évvel később változatos a zenei ízlésem, de ők még mindig csak David Guettát, Majkát és Basshuntert hallgatnak.
2018. ápr. 10. 21:17
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 évesen kezdtem Rammsteint hallgatni, miután elvesztettem valakimet. Azóta is szeretem, mert kihúzott engem a bánatból, és fényt hozott az életembe. Ha az osztálytársaim rosszat mondtak a zenekarról kimentem, és nem foglalkoztam velük. Betegnek semmiképp sem mondanálak, hisz van a legjobb barátnőm, aki a Tankcsapdával van ugyanígy, és kiskorában kívülről tudta a legtrágárabb számokat, őt még sem tartja senki betegnek, ergo a barátaid hülyeségeket mondanak. 18/L
2018. ápr. 11. 06:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen gondolom már elég okos vagy, és tudod, hogy nyilvánvalóan nem vagy beteg, és nem is baj, ha ilyeneket hallgatsz. Ezt te jól tudod.
2018. ápr. 11. 16:23
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez van csak az én apám rocker és én meg emo is vagyok
2018. ápr. 11. 21:43
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Neked legalább van stílusod meg egyéniséged. Az a bajuk , hogy kilógsz a sorból; de lehet, hogy a sorral van a baj; ne is törődj velük. Mert nekik gondolom megmondják a divatot, és azt kell hallgatni; és ha véletlenül valakinek megtetszik más is, akkor azzal valami bajuk van; esetleg még selejtnek is titulálják. De nem kell velük foglalkozni. Az emberek ilyenek, szeretnek kötekedni; belekötni másokba. Sok esetre elmondhatjuk, hogy ilyen az emberi természet. Nem kell őket komolyan venni. Ha valakinek problémája van veled, az nem a te problémád, hanem az ő problémája. Szerintem meg őneki van valami baja, hogyha ő csak megy a tömeg után, és egyáltalán nem is hajlandó (belehallgatni) "letesztelni" más stílusú zenéket. Szerintem az tök rossz, hogyha valaki nem nyitott más, újabb stílusok felé; és nem fogadja el azt, ha valaki mégis. Mert úgy van vele, hogy ami neki nem tetszik, az mindenképpen rossz. Nem rossz,de ez csak az ő tudatlansága; hogy nem érti, hogy teneked mi tetszik benne; és azt, hogy egyáltalán tetszik; és még beléd is köt miatta; mert nem bír értelmezni téged; és ezért rád vetíti ki a frusztrációit, mert rád lehet, mert te kilógsz a sorból. Legalábbis ő így van vele, ő így áll hozzád; de akkor legalább te fogadd el őt olyannak, amilyen, és ne vedd föl a bántásait; ő ilyen, ő ezt tudja. De ez nem a te dolgod, nem a te bajod. Ez őneki a problémája, neked ezzel nem kell foglalkozni, törődni.
2018. ápr. 11. 22:06
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az tény, hogy egyes dalaik morbidabb szöveggel rendelkeznek (kéjgyilkosság, kannibalizmus, családon belüli nemi erőszak, szadomazochizmus), de semmiképp nem nevezném betegesnek a Rammstein munkásságát. Szeretik sötétebb témák bemutatásával hergelni a társadalmat, felmutatni a középső ujjukat, hogy "ez lenne hát az emberi faj, az emberevő, a vágyainak mindent alárendelő, állatias horda!"

Viszont akadnak lájtosabbnak, szebbnek mondható számaik is. Kevés előadónak állnak jól egyaránt a vadabb, és a könnyedebb dalok, Tillék ezen kevesek közé tartoznak.

Hogy mit gondolnak mások, arra meg tojni kell! Fiatalabb koromban én is bevettem ezt a "vérremenő diszkós vs. rocker háborút", de azóta egy kicsit érettebb lettem: mindenki azt hallgat, amit szeret, és nem azzal kell foglalkozni, hogy a másik mit szeret. Az az ő dolga!

Rá kell hagyni, tolerálni kell! Ha beszólogatnak, azzal csak magukat minősítik.

Ha a "legjobb barátnőd" szól bele, hogy milyen zenét hallgass, akkor nem hinném, hogy olyan jó barátnő lenne, bár ez csak az egyéni véleményem, így a leírtak alapján.

Én is olyan 12-13 évesen kezdtem Rammsteint hallgatni, de náluk egy picit "ideológiailag veszélyesebbnek" tűnő bandákkal is ilyen fiatalon ismerkedtem meg. Tudom, az őrült nem tudja magáról, hogy őrült, de nem tartom betegnek az ilyesmit. Mikor nyisson az elber fia/lánya a popzenén kívül más műfajok felé, nyolcvanévesen, a halálos ágyán? :-D

2018. ápr. 17. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!