Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitározni csak akusztikuson...

Gitározni csak akusztikuson érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés

Szeretnék megtanulni gitározni, de valahogy az elektromos

nekem jobban tetszik. Szeretnék egyet venni ezért érdekel

a dolog.

2018. márc. 11. 16:59
1 2
 11/19 anonim válasza:
Ha már a kérdés, én pontosítanék. Ha nem elektromoson akarod kezdeni, akkor én kifejezetten KLASSZIKUS gitárt ajánlanék. Kicsit szélesebb a nyaka (el fog férni az ujjad rendesen, amíg nem vagy tű pontos), nem kerül akkora erőfeszítésbe lefogni a húrokat. Volt már a kezemben klasszikus, fémhúros akusztikus (ha úgy tetszik western) és elektromos gitár is. Habár tök jó hangja van egy westernnek is, messze azon volt a legnehezebb játszani.
2018. ápr. 18. 08:18
 12/19 Mojjo ***** válasza:

@11: Ha a végcél az elektromos gitár, akkor mindent ajánlanék, csak klasszikust nem...

A fémhúros akusztikus, meg az elektromos gitárok nyaka kb ugyanolyan (persze, van sokféle nyakprofil, de kb megegyezik), mindkettő fémhúeokkal van szerelve, míg egy klasszikus nyaka sokkal szélesebb, a lefogó kéznek tökmás terpeszeket kell venni, a pengető kéz más húrtávokhoz szokik hozzá, a húrok nylonból vannak, tökmás érzetük van lefogásra és pengetésre is. A klasszikus gitár az a gitár ami a lehető legtávolabb van, a lehető legjobban eltér az elektromostól. Mi a lótúróért venne valaki olyat, ha elektromos gitározni akar? Ha akusztikuson akar kezdeni, kezdjen azon, de kizárólag fémhúroson, ami jóval közelebb van az elektromoshoz, minden szempontból.

Ez a kezdjünk klasszikus gitáron szerintem a létező legrosszabb tanács, ami adható.

2018. ápr. 18. 11:22
 13/19 Waff ***** válasza:

Pedig nagyon sokan, akik később elektromos gitáron játszottak/játszanak, főleg a régebbi időkben, klasszikus gitáron kezdték, de nem ezért vagy amazért, hanem mert általában az volt a legelérhetőbb. Az volt a legolcsóbb, na meg az üzletekben is 90%-ban az volt, a jó kis csehszlovák és szovjet rémgitárok :) (vagy ha véletlen volt otthon egy gitár az általában nájlonhúros volt).

Rubcsics Richárdtól kezdve Maróthy Zolin át Szíjjártó Zsoltig mind-mind klasszikuson kezdték és gyakoroltak évekig azon.

Ezzel nem azt akarom mondani h azon kell kezdeni, sőt én is azt mondom hogy inkább fémhúrost vegyen az illető ha már akusztikusban szeretne utazni, csak arra akartam utalni hogy egyáltalán nem a világvége ha valaki valamilyen okból klasszikus gitárral kezdi a zenélgetést, később meg elektromosra vagy western gitárra vált :)

2018. ápr. 18. 12:25
 14/19 Mojjo ***** válasza:
@13: Persze, ez egyértelmű. Ha klasszikus van kéznél, ha az elérhető, ha adott a dolog, lehet azzal kezdeni, nem dől össze a világ. Én annyit mondok, hogy ha már egyszer van választási lehetőség, ne azzal kezdjünk.
2018. ápr. 18. 12:34
 15/19 Waff ***** válasza:

Értelek ja.

Egyébként ez a klasszikuson való kezdés mind pozítívan hatott a zenei világukra. Ha érdekel valakit mondjuk Rubcsics játéka, attól függetlenül hogy az ország egyik legjobb heavy metal és rock gitárosa, remekül tolja pl a bossanovát klasszikuson :) érdemes rákeresni youtubeon.

2018. ápr. 18. 12:52
 16/19 Mojjo ***** válasza:
@15: Szerintem az mindig remekül hat minden játékra, ha az ember többféle stílust tanul ki. Hiszen gyarapszik a zenei eszköztára, más szemszögekből is látja a zenét - ez mind tökjó. Sőt, szerintem az is tökjó, ha más hangszerekkel is ismerkedik, át lehet emelni sok mindent onnan, ha technikát nem is, zenei megközelítést, amire amúgy nem is gondolna az ember. A zenei látókör szélesítése nagyon kifejeződő dolog.
2018. ápr. 18. 13:03
 17/19 Mojjo ***** válasza:

kifejeződő = kifizetődő

Nem tudom, hogy autocorrect, vagy csak én felejtettem el magyarul... :D

2018. ápr. 18. 13:04
 18/19 Waff ***** válasza:
Kevesebb whiskey-t fórumozás közben.... :)))))
2018. ápr. 18. 13:36
 19/19 Mojjo ***** válasza:
@18: Csak egy búzasör volt :D És lehet, pont ez a baj.... :D
2018. ápr. 18. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!