Gitározni csak akusztikuson érdemes elkezdeni?
Szeretnék megtanulni gitározni, de valahogy az elektromos
nekem jobban tetszik. Szeretnék egyet venni ezért érdekel
a dolog.
@11: Ha a végcél az elektromos gitár, akkor mindent ajánlanék, csak klasszikust nem...
A fémhúros akusztikus, meg az elektromos gitárok nyaka kb ugyanolyan (persze, van sokféle nyakprofil, de kb megegyezik), mindkettő fémhúeokkal van szerelve, míg egy klasszikus nyaka sokkal szélesebb, a lefogó kéznek tökmás terpeszeket kell venni, a pengető kéz más húrtávokhoz szokik hozzá, a húrok nylonból vannak, tökmás érzetük van lefogásra és pengetésre is. A klasszikus gitár az a gitár ami a lehető legtávolabb van, a lehető legjobban eltér az elektromostól. Mi a lótúróért venne valaki olyat, ha elektromos gitározni akar? Ha akusztikuson akar kezdeni, kezdjen azon, de kizárólag fémhúroson, ami jóval közelebb van az elektromoshoz, minden szempontból.
Ez a kezdjünk klasszikus gitáron szerintem a létező legrosszabb tanács, ami adható.
Pedig nagyon sokan, akik később elektromos gitáron játszottak/játszanak, főleg a régebbi időkben, klasszikus gitáron kezdték, de nem ezért vagy amazért, hanem mert általában az volt a legelérhetőbb. Az volt a legolcsóbb, na meg az üzletekben is 90%-ban az volt, a jó kis csehszlovák és szovjet rémgitárok :) (vagy ha véletlen volt otthon egy gitár az általában nájlonhúros volt).
Rubcsics Richárdtól kezdve Maróthy Zolin át Szíjjártó Zsoltig mind-mind klasszikuson kezdték és gyakoroltak évekig azon.
Ezzel nem azt akarom mondani h azon kell kezdeni, sőt én is azt mondom hogy inkább fémhúrost vegyen az illető ha már akusztikusban szeretne utazni, csak arra akartam utalni hogy egyáltalán nem a világvége ha valaki valamilyen okból klasszikus gitárral kezdi a zenélgetést, később meg elektromosra vagy western gitárra vált :)
Értelek ja.
Egyébként ez a klasszikuson való kezdés mind pozítívan hatott a zenei világukra. Ha érdekel valakit mondjuk Rubcsics játéka, attól függetlenül hogy az ország egyik legjobb heavy metal és rock gitárosa, remekül tolja pl a bossanovát klasszikuson :) érdemes rákeresni youtubeon.
kifejeződő = kifizetődő
Nem tudom, hogy autocorrect, vagy csak én felejtettem el magyarul... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!