Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Milyen márkájú gitárt lenne...

Milyen márkájú gitárt lenne érdemes vennem?

Figyelt kérdés

Egy Cort gitáron kezdtem a gitározást, azonban 6 év után szeretnék komolyabbra váltani. Számomra a Fender, a Martin, vagy a Sigma jöhetne szóba a márkák közül. Ezen márkák gitárjaiból számos darabot próbáltam már ki üzletekben és nagyon tetszettek hangzás és fogás szempontjából.

Hozzá kell tennem, hogy elektroakusztikus gitárt szeretnék venni és körülbelül 200000-300000 forintom lenne a történetre.

Ti melyiket ajánlanátok? Érdemes lenne egy "olcsóbb" Martin gitárba beruházni, vagy inkább egy relatíve "drágább" Fenderbe (márkán belül értem az olcsóságot és a drágaságot?

2018. jan. 27. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem a Fender és a Les Paul gitárok a legjobbak.

Én a helyedbe egy jó Fender-t vennék.

2018. jan. 28. 00:07
 2/8 Mojjo ***** válasza:
45%

@1: Jaja, a Fender, meg a Les Paul gitárok nagyon jók, de még remek jól a Gibson, meg a Stratocaster gitárok is ám :D :D

@Kérdező: Merész ilyen árkategóriában netes véleményekre hallgatni - főleg, ha ilyen válaszadók próbálkoznak okosat mondani, akik nem tudják megkülönböztetni a márkát a típustól, illetve nem tudják értelmezni az "elektroakusztikus" szót. Szerintem csak és kizárólag a saját füled legyen az, aminek hiszel.

De ha már itt vagyok: nézz be Budapesten a Stageshopba. Van egy rakat akusztikus gitárjuk, köztük Furch gitárok is. Tudom, ezt a márkát pont nem írtad, de érdemes kipróbálni őket, az árkategóriájukban szerintem simán jobbak, mint az általad említettek.

Mellesleg értelmes minőségű, igazi jó Martint igen nehéz 300ezerig találni. A Sigma a Martin tulajdona, gyakorlatilag egy olcsósított, gagyisított márkája. Ettől még az általad említett árkategóriában tudnak jókat, de hát... mindegy, hallgass a füledre. Fenderekhez meg még nem volt szerencsém akusztikusban.

Ja igen, a Furchokon kívül még pár Yamahát is bevennék a megfontolandó gitárok közé. Konkrétan az LS16-ot, LL16-ot és LJ16-ot. Azt hiszem, meg fogsz lepődni, ha kipróbálod őket. Már ha lesz alkalmad rá valahol...

2018. jan. 28. 00:24
 3/8 Mojjo ***** válasza:
24%
Ja, és különben érdemes odaírni, milyen célra lenne a gitár. Más gitárt ajánlanék mondjuk fingerstyle-ra és mást kemény sikára.
2018. jan. 28. 00:25
 4/8 Mojjo ***** válasza:
24%
Most beugrott, mégis volt szerencsém már Fender akusztikushoz. Az általad megjelölt árkategóeiához közel Tetszett, nagyon is. Nem is értem, hogy nem ugrott be. Mindenesetre az a helyzet, hogy a Fender ettől függetlenül nem igazán az akusztikus vonalra koncentrál....
2018. jan. 28. 01:55
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

A Fender és a Martin is jó választás lehet. Sigma-át én nem nézném. Igazából valóban az a döntö, hogy milyen hangzást szeretnél.

A Martinnak van egy jellegzetes Martin hangja: erös, telt basszus, nagy hangerö, a magasak visszafogottak.

Ebben az árkategóriában nyilván csak az X sorozat jöhet szóba (DX1), laminált hátlappal, de ez ne riaszon vissza, ha amúgy tetszik a hangja. Még stabilabb is mint a valódi fa.

A Fender-töl pl. PM sorozat (PM-1) meglepöen szép hangzású, masszív fából van az egész hangszer, azthiszem valódi fenyö-valódi mahagóni, és keménytokot is adnak hozzá.

Terjedelmes hangzása van és szépen kiegyensúlyozottan szól, a magasai is szépek. Nekem kifejezetten tetszett.

Lényeg, hogy próbálj ki minnél több hangszert, szánj rá inkább több idöt. Ha énekelni is szeretnél, mindenképp úgy próbáld ki, mert nem mindegy hogy megtalálod-e a gitárral a "közös hangot".

Természetesen van még több jó márka is ebben a kategóriában (Guild D1.., Epiphone Masterbilt DR.., Yamaha L sorozat, Furch) de ahogy észrevettem téged inkább a Fender és Martin érdekel.

Sok sikert!

2018. jan. 29. 02:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Az egyik zenésztársamnak Fender Stratacoucticja van, és nagyon elégedett vele.
2018. jan. 29. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Bár tudnám milyen Martin volt az amit egy zenésztársam próbált egy hangszerüzletben, mert mindent vitt a hangja. Annyit tudok róla hogy nem mai darab, tehát amit még nem a távolkeleten gyártottak és pontosan 105 rugó volt az ára.
2018. febr. 17. 01:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha valóban az ütős hangzás a cél én is a vintage gitároknál nézelődnék. De az nem egyszerű műfaj, nem is ajánlottam a kérdezőnek. Meg lehet nem is az akusztikus hangzás a fontos. Mivel elektroakusztikust szeretne, lehet egy jó hangszedö és elektronika fontosabb. Nehéz így látatlanban bármit is mondani.
2018. febr. 17. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!