Ennyire szar lenne az ízlésem?
Minden barátom furcsán néz rám, amikor meglátják, mit hallgatok. A kedvenc bandáim a Black Veil Brides, Fall Out Boy, Green Day, 5 Seconds of Summer és még sorolhatnám a hasonló bandákat. De emellett szeretem a One direction-t, Charlie Puth-ot és más popelőadókat. A kettőt együtt nem lehet hallgatni? Mert nekem mindkét műfaj tetszik.
Ha nagyobb társaságban vagyunk, folyton próbálják rámerőltetni a rapet, a magyar zenét, de nekem az egyáltalán nem jön be. Régebben, amikor osztálykiránduláson fülkés vonatokkal utaztunk, ki is tettek a fülkéből, mondván, hogy ők zenét fognak hallgatni és én hallgassam a saját szarjaimat.
De ez nemcsak a zenével van így. Az öltözködésemre i sokan megjegyzést tesznek... Nem értem mi azzal a baj, hogy terepmintás pólót veszek fel fekete szaggatott nadrággal és bakanccsal.
Ez tényleg olyan szar ízlés, amiért ki kell közösíteni valakit?
Szóval szerinted a boci, boci tarka nem unalmas? Ne viccelj, elég ránézni a kottájára, és már tudod, hogy ezt nem fogod hallgatni.
Elektronikus zenénél pedig szintén objektíven meg lehet ítélni, hogy a produkció mennyire amatőr. Vagy szerinted a Magyarországon elterjedt cigány-technó nem amatőr?
Ööm, köszönöm a válaszokat! Kicsit elterelődött a téma... De én megkaptam a kérdésre a választ.
Egyébként mindenkinek boldog újévet! :)
Egy különösebb indoklás nélkül felemlegetett példa kapcsán visszakérdezésben, meg a "rá kell nézni"-ben semmi objektív nincs.
A Boci Boci Tarka rendkívül szimpla technikailag, ami egyeseknek hiba (mondjuk nem a szakértőknek, meg a klasszikus szimfonikus zeneszerzők egy részének, mert mindkét kategória rendkívül sok időt töltött népdalok gyűjtésével, tanulmányozásával, ami gyakorlatilag a gyerekzene és a minimal techno után a legszimplább műfaj a világon - ha szimpla énekelt formában kezeljük), de próbálj meg nekem szigorúan megfogható szempontok alapján meghúzni egy határt, hogy hol kezdődik az objektíven támadhatatlan zene és hol ér véget a szar/unalmas - garantálom, hogy támadható lesz az állításod, avagy még gondolkodás közben észreveszed, hogy amit éppen fejtegetsz az nem egy világi nagy igazság, hanem a te szubjektív véleményed.
Egyébként a Boci Boci Tarka a legrosszabb létező példák egyike, amit felhozhattál ezen témában, ugyanis az mint óvodákban énekelgetett gyerekdal, pont olyan zene, ami egy kifejezett cél ellátására íródott, melyet el is lát, és maga a cél az, ami nem köti ki a technikai komplexitás igényét. Szerintem szarnak titulálni valamit az egyszerűsége miatt, holott jellegéből adódóan a dolog gerincét képezi az egyszerűség egy olyan dolog, amit valahogy az emberek mindig csak zene kapcsán követnek el, minden más témában látják, hogy mekkora hülyeség. Björk mondott még egy olyat, hogy leminősíteni egy egyszerűbb zenét, mert nem olyan komplex mint más zenék olyan, mint a banánt egy "hülye ételnek" minősíteni, amiért nem egy hétfogásos gourmet konyhai műremek. Meg hogy fentebb említett példám újra elővegyem: egy szándékosan zavaró, feszültségkeltő atonális zene zeneisége is erősen támadható, ha úgy döntünk, hogy ignoráljuk, hogy nem az általunk általánosnak vett zenei céllal íródott, hanem konkrétan egy horror filmhez csinálták, ahol az adott jelenetben annak rendje-módja szerint erős szerepet kap a néző beszaratásában.
Hello!
Mintha engem írtál volna le. Kicsit untam a dolgot aztán elkezdtem más emberekkel barátkozni akik sokkal jobban megértenek. Úgy ahogy. A lényeg az hogy ne változz soha meg ilyen baromságok miatt. Ha esetleg nagyon el lennél veszve nyugodtan írj szívesen meghallgatlak mert elég jó ízlésed van :D!
13/l
Szerintem nagyon jo izlesed van, viszont a barataid nagyon gyerekesek, en nem neveznek ilyen embereket barataimnak:/
El se tudom kepzelni, mi lenne ha az en zenei izlesemre szolnanak be, pedig lehet h lenne mire, mostanaban leginkabb ir kocsmarockot hallgatok kulonben:D
Figyelj én One direction-t és Green day hallgatok.
Egyáltalán nem gáz.
Magyar zenéket pedig utálom 🤷🏽♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!