Mi kell a zenésznek? Hol lehet ilyet tanulni?
@1: A jazz-t nem szokás könnyűzenének kategorizálni.
@kérdező: A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (ismertebb nevén a Zeneakadémián) van Jazz tanszék. Ott érdemes érdeklődni felvételiről, lehetőségekről, ilyesmiről.
@4: Valóban, a bölcsészkarnak van zene tanszéke, de konkrétan semmit nem tudok róluk. A honlapjukat itt találod:
Szerintem is minden tanulható. Ahogy mondani szokták, a tudás 90% szorgalom/gyakorlás, 10% tehetség.
De zenélésből nagyon kevesen tudnak megélni, ez inkább szerencsétől függ...na meg az aktuális helyzettől és körülményektől. Pl nagyon sok kitűnő, hihetetlenül jó zenész van, aki nem tud megélni a zenélésből, és van elég sok kókler, szó szerint zenei analfabéta (a mai modern magyar előadók túlnyomó többsége) aki viszont sikeres, a rádiók unalomig tolják, a tv-ben szerepeltetik őket, hakniznak, tehát eléldegélnek a "zenélésük"-ből.... Fene sem érti....
2@: "...l bármilyen hangszeren meg lehet tanulni, csak aki tehetséges, jó a hallása, annak elég ehhez 3-5 év..." Tehát ha egy tehetséges nebuló nekifogott 2010 január 1-én zongorázni tanulni, akkor mondjuk 2014 december 31-én nem, de 2015 január 1-én már tud zongorázni? :)
Sosem értettem ezeket az évekre vonatkozó meghatározásokat... Ez annyira szubjektív, hogy ki mennyi idő alatt jut el bizonyos szintre, hogy ettől szubjektívebb már nem is lehetne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!