Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Kpoperek! Csak nekem van...

Kpoperek! Csak nekem van elegem? 👇Vélemény?

Figyelt kérdés
Nekem a BTS az ub bandám. De, rengetek más kpop bandát szeretek rajtuk kívül. Azonban rengetek olyan csaj van aki ismeri a BTS-t (a tagokat már nem tudja megkülönböztetni 😂) ,és már is kpopernek mondja magát!!! Engem aki 3 éve kpoper ez rohadtul idegesít!!!

2017. aug. 14. 06:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért idegesít ennyire.

Én például nem sűrűn nézek MV-kat, csak a zenét hallgatom, vagy megnézem a magyarul lefordított szövegét.

Ennek ellenére már lassan 3 éve hallhatom ezeket a zenéket.

Nagyjából meg tudom őket különböztetni, de van amikor összekeverem őket.

Ettől olyan rossz lennék?

Mi az, amitől egy kpop-ot hallgató ember kpopper lesz, szerinted?

2017. aug. 14. 07:29
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Figyu mindenki elkezdi valahol. Te sem tudtad a tagokat megkülönböztetni először, én sem és más sem, és a kpopperséget sem lehet meghatározni. Lehet valaki már egy banda után annak tartja magát, van aki a tizedik után sem. Egyébként énmagam se a Seventeen, se a Got7 tagokat nem tudom de imádom őket hallgatni.
2017. aug. 14. 08:03
 3/31 anonim ***** válasza:
96%

Amiről te beszélsz, az nem műfajspecifikus dolog, hanem gyakorlatilag minden érdeklődési körnél fennáll: egy a témában magát jártasnak érző embert zavar, hogy valaki kevésbé hozzáértő saját magát ővele egy kategóriába teszi.

Láttam ezt már ezt a "problémát" rockerek, metalhead-ek, punkok, hip-hop fanok, meg még elektronikus zene-rajongók között is, és szerintem egy teljesen mondvacsinált dolog. Nem játszhatsz mindig stílus-rendőrséget, egyrészt, mert a kutyát sem érdekli, másrészt mert a szubkultúrák, műfajok, stílusok nem olyanok, mint egy hierarchikus katonai rendszer, ahol pontos, objektív szabályok és követelmények vannak. Most képzeld el, ha meghúznánk egy határt, pl. csak az lehet k-popper, aki (most csak mondok valami random hülyeséget) 20 előadót ismer, és abból mondjuk legalább 5 az ilyen nagy hatású, a műfaj számára meghatározó zenész/zenekar. Akkor szerintem teljesen jogosan merülnének föl olyan kérdések mint hogy ha valaki csak 19 előadót ismer, nem húszat, akkor az már nem k-popper? És ha mondjuk úgy ismer 19-et, hogy abból nem csak öt, hanem mondjuk nyolc meghatározó előadó, az nem ér? És még számtalan ponton bele lehetne kötni úgy, hogy az rávilágítson, hogy az ilyen dolgoknak nem állnak annyira jól a szigorú szabályok...

Ha valaki szereti a BTS-t, ami egy k-pop zenekar, és úgy érzi, hogy a zenéjük jelent neki valamit, akkor most miért ne nevezze magát k-poppernek? Azért, mert nincs akkora lexikális műveltsége, mint másoknak? Szerintem az nem jelent sokat... Egy csomószor van amúgy, főleg rockban és metálban, hogy a legnagyobb elitisták értik legjobban félre a műfajt, hiába nagy a műveltségük benne.

2017. aug. 14. 10:15
 4/31 anonim ***** válasza:
50%
Mennyi idős vagy? A régi képeken sajnos nem tudom egymástól megkülönböztetni a Mötley Crüe zenekar tagjait, mégis rajongónak tartom magam. Akkor most legyen rám ideges a többi rajongójuk? Egyforma embereket hogy különböztesenek meg?
2017. aug. 14. 10:53
 5/31 anonim ***** válasza:
pfejj
2017. aug. 14. 11:46
 6/31 A kérdező kommentje:

Emberek, nagyon szépen köszönöm a válaszokat, de nem értitek miről van szó 😄

Engem az zavar,hogy egyre több a divat p*csa 😂

2017. aug. 14. 12:13
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Valóban egyre több a divat BTS fan de valahol a "kpopperséget" el kell kezdeni. Én személyszerint SNSD-vel kezdtem. Majd csak ez a sok BTS fan is elkezd fanolni más bandákat is csak hát idő kérdése. Ha meg nem akarnak más bandák felé nyílni az más tészta.
2017. aug. 14. 12:18
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok kpopernek van belőle elege csak nem írja ide ki hanem lesz**ja őket a lelkibékéje érdekében.

De ha már itt tartunk engem meg zavar hogy valaki attól érzi magát nagyobb fannak hogy több ideje hallgat valamit. Te 3 éve hallgatod, és? Én idestova 9 éve szeretem a kpopot. Akkor én most háromszor nagyobb fan vagyok? Nem. És az aki csak egy hónapja ismeri és mégis úgy érzi hogy ez az amit keresett, akkor az kevésbé fan? Nem.

Ez olyan mint amikor barátnőm kiborult mert hatalmas System fan és én bolond egyszer meg mertem hallgatni egy számot ami tetszett ő pedig már azonnal habzó szájjal ugrott nekem hogy én csak most kezdtem őket hallgatni, sose leszek akkora fan mint ő, mert már évek óta ezen él.

Jézus.

2017. aug. 14. 12:28
 9/31 anonim ***** válasza:
8-as, na ez tényleg Jézus, nincs rá jobb szó :D
2017. aug. 14. 13:54
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt utálom a legjobban, amikor valaki azért hallgat egy k-pop bandát, mert jól néznek ki a tagjai. A zene pedig nem is nagyon érdekli őket, az csak egy másodlagos dolog.
2017. aug. 14. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!