Miért utálják sokan a rockot, főleg a nemzeti rockot?
#15 Fats Domino? Sister Rosetta Tharpe? Chuck Berry? Ők már inkább esnek a szülőműfajok és rock közti átmenet utóbbi oldalára, és mind feketék voltak. Azt, hogy mi az összefüggés a liberalizmus, a feketék között, már írták korábban - a korabeli elnyomás szerintem megkerülhetetlen ezt a témát illetően.
Én amúgy nem feltétlen hiszek abban, hogy egy hatalmas, többgenerációs, szerteágazó műfaj feltétlen "szól valamiről", így művészi szempontból nem ellenzem a nemzeti rockot, de ha te írtad a 10-es választ is, akkor elég egydimenziós lehet a gondolkodásod. Elég sok ember leírta, hogy mi oka lehet a műfaj nem_kedvelésének, és ezek közül mind ésszerűbb, mint hogy az emberek buták, és utálják a hazájukat...
Külön vicc szembeállítani a rockzenét az agyatlan poppal, a műfaj kifejezetten fiatalos, könnyed, bulis dolognak indult.
Igen, volt egy pár néger rockzenész is, de a rockon belül mindig többségben voltak a fehérek. Az elnyomás nem hiszem, hogy szerepet játszott volna a rock kialakulásában, már csak a fehér többség miatt sem. Természetesen politikai tartalmú dalok voltak, vannak és lesznek, de a rockot nem lehet egyetlen politikai irányzathoz sem társítani.
A nemzeti rockkal kapcsolatban nem azokra gondoltam, akik egyszerűen csak nem kedvelik, hanem azokra, akik kifejezetten utálják a műfajt, miközben magát a rockot nem. Hiszen a szövegekben semmi kivetnivaló nincs (a rasszista, antiszemita szövegek az Oi! műfajba tartoznak), tehát csak azért utálhatják, mert a magyarságot is utálják. Még egyszer mondom, ezt nem azokra értem, akik számára közömbös a műfaj.
#18 Nézz már bele mondjuk a Rock n Roll Hall of Fame-be, a rock korai stádiumában a feketék durván többségben voltak, de ha ez nem is lett volna így, a legnagyobb pionírok, akikből hármat említettem is, mindenképp azok voltak. A feketék akkori társadalmi helyzetéről meg szerintem rengeteget elmond az, hogy a műfaj akkor vált igazán a mainstream részévé, és kezdett rá iparág épülni, mikor Elvis felbukkant. A tény, hogy őt úgy tartották a rock királyának, hogy ő vállaltan mások számait játszotta, akiket ő tehetségesebbnek tartott (szerinte Fats Domino volt a rock királya), mint saját magát, szerintem magáért beszél.
"tehát csak azért utálhatják, mert a magyarságot is utálják" - csúszós lejtő érvelési hiba... Rengetegen írták itt is, hogy a legtöbb nemzet rock szöveget ők giccsesnek és tartalmatlannak érzik, ahogy én is. Giccses és semmitmondó pedig olyan szöveg is lehet, aminek a politikai üzenetével amúgy egyetértünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!