Mi a véleményetek, hogy öngyilkos lett Chester Bennington?
#10 tegnap reggelig Chester is itt volt...
Egyébként én azt nem értem, amikor valaki megveti és gyávának nevezi az öngyilkosokat. Akik ezt prédikálják, baromi szerencsések, hogy sosem voltak még kilátástalanul kétségbeesettek, de az empátia az baromira kiszorult belőlük. Hogyne, mert ha valaki depressziós (amit nem ő választ, nem ő akart az lenni), és eljár egy kva drága pszichiáterhez, akkor hirtelen köddé válik minden negatív tapasztalata, érzése, és rózsaszín felhőkön röpködve éli le a további életét. Ez rohadtul nem ilyen egyszerű.
Én iszonyúan sajnálom őt. Három hete, mikor láttam a színpadon, át sem futott az agyamon, hogy micsoda problémákkal küzdhet azokban a pillanatokban is, mert látszólag mindene megvolt: siker, karrier, pénz, csillogás, család, gyerekek, a világ egyik legjelentősebb együttesének frontembere. És belül mégis marcangolta magát, pénzzel nem tudta túltenni magát a traumáin. Számomra még mindig felfoghatatlan, és megtiszteltetés, hogy tizenév rajongást követően, gyakorlatilag Chester utolsó napjaiban még sikerült élőben látnom, hallanom őt/őket.
Én eddig is bántam, hogy nem tudtam ott lenni, most meg..... :(
Szomorú pár ember hozzáállása... Nem is egészen értem, szerintük az öngyilkosság az szórakozás, vagy mi? Próbáljanak belegondolni, hogy milyen érzések lehetnek azok, amik képesek felülírni az életösztönt... Borzalmas lehet.
A linkun park zenéi nekem is, mint sok más embernek sokat segítettek a nehéz időkben. Manapság már nem hallgattam őket annyira sűrűn mint régen, de mindig közel álltak a szívemhez, és többet jelentettek, mint jó zenét játszó emberek halmaza.
Még egy zenész halálhíre se ütött meg különösebben, de Chesterért elmorzsoltam egy könnyet.
Nem tudom honnan veszed azt, hogyha valakinek (látszólag) minden megadatik, pénz, család, barátok stb., akkor egyből olyan faxa élete lesz, hogy csupa boldogságból fog állni neki minden. Vannak sztárok, akiknek külső szemszögből nézve mindenük megvan, mégis akár öngyilkosok lesznek. Mert nem tudják feldolgozni a sikert és a népszerűséget vagy szimplán csak más, magánéleti háttere van a dolognak. Az Isten pedig nagybetűvel írjuk.
Ha nem tudja feldolgozni, pedig nagyon sztár nem tudja, tudta feldolgozni a sikert (pl. Olsen ikrek, Lindsay Lohan, Britney Spears...), a pénzt és minden egyebet, ami ezzel együtt jár, akkor miért nem jár tudatosan és rendszeresen pszichológushoz, hogy segítsen neki ezt feldolgozni?
Nem szégyen a segítségkérés.
És azt ne mondja már senki, hogy muszáj egy egész életen át magunkban cipelni azt a sok terhet, szennyet, bántalmat, ami ért a múltban.
Ezért fizetik a pszichológusokat, pszichiátereket, hogy segítsenek az embereknek ezekben a nehéz időszakokban.
Az öngyilkosság sose megoldás, csak a könnyebbik út a felelőtlen élet végén.
Jó példát mutat a gyerekeinek ilyenkor, hogy ha nem tudják megoldani a problémákat, akkor legyünk öngyilkosak. Milyen apa az ilyen?
A sikernek is vannak árnyoldalai, akkor kezeljük azt, és tartsuk kordában. Minden segítség adott a 21. században, kérdés az, hogy ki akar élni ezekkel!
Ha azt hiszed, hogy a pszichomókus mindenre megoldás, akkor még sosem volt igazi problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!