Mit gondoltok a Slipknot AOV című daláról?
Nekem a kedvenc Slipknot dalom, ráadásul egy szép emlék is fűződik hozzá, nem tudok elfogulatlanul írni erről a dalról. Kevés Slipknot dal van ami eltud nálam érni ilyen hatást, de az AOV vastagon benne van. Előtte a Dead Memories volt ezen a poszton (persze most is nagyon tetszik, csak már nem az első helyen van) egészen 2015 október legvégéig, és itt jön a történetem is hozzá. Ha nem akarjátok a történetet elolvasni, külön bekezdésbe indítom innentől kezdve, így azt átugorva tudjátok a leírásomat elolvasni a történetem beleszövése nélkül.
Tehát 2015 első felében (nagyjából a február 5.-i pesti koncert óta) nagyon rákaptam a Dead Memories-ra, és az első helyre lépett nálam október végéig. November legelején viszont változás történt, egyszer egyik délelőtt mentem a boltba és Slipknot-ot hallgattam és vásárlás közben lement a dal amit előtte elindítottam, és akkor jött az AOV. Mivel vásárlás közben voltam, és a kabát is akadályozott valamennyire nem nyúltam a zsebembe a telómhoz, nem léptettem bele, úgy voltam vele ha már elkezdődött, hadd menjen. És akkor beütött a dal. Hirtelen minden tetszett benne (pedig addigra már egy év eltelt az album kijövetele óta), leginkább három részre tudnám osztani a dalt, a refrént felvezető riffelős "Aproaching Original Violence"-es rész (de mekkora már az a téma), a refrén, és a dal háromnegyedénél elhelyezkedő lassú rész. Minden beütött benne. Pont azokban a napokban kezdtem el írogatni egy lánnyal és nem egyszer ez a dal ment az irogatások közben is. Szinte egyszerre jött a kettő november legelején, alig néhány nap lehetett az eltérés.
Végül megkoronázva a hónapot november 30.-án, a hónap utolsó napján találkoztunk is, és össze is jöttünk. De sajnos annak már vége. Így elég nehéz hallgatnom ezt a dalt. De 2015 novembere számomra két szerencsés véletlen párhuzamosan egyszerre megjelenése az életemben, párhuzamosan haladtak, a hónap utolsó napjára megkoronázva azt.
Ennyit a történeti részről, gondoltam megosztom veletek.
Néhány helyen olvastam hogy minek bele a lassú rész, amikor egy ilyen gyors és energikus dalról van szó. A sokak által közkedvelt gyors Disasterpiece-ben is van lassú rész, szintén a dal háromnegyednél, mégis közkedvelt dalról van szó, ott ezt nem hallottam, hogy felhozták volna hibának.
Másrészről az AOV tényleg az új Slipknot-ot mutatja, eléggé kitűnik az eddigi dalaik közül, sok helyen olvastam, hogy nem tudják megmagyarázni, de más mint az addigi Slipknot. Újítás meg kell, és szerintem sikerült is. Hasonló pozicióban vannak nálam a 5.: The Gray Chapter-ről a Goodbye, Nomadic és a If Rain Is What You Want triumvirátus. Érdekes, hogy egyik sem a klippes nóták közül került ki nálam.
Ti mit gondoltok erről a dalról? Hogy tetszik? Ha esetleg van hozzám hasonlóan történetek is hozzá azt is nagyon szívesem olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!