11/14 A kérdező kommentje:
Nem azzal volt bajom eddig velük, hogy nem modern popot játszanak, hanem hogy csak a korai slágereiket hallottam ezelőtt. A Revolver nagyon tetszett nekem, szerintem holnap jönni fog majd a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band is.
2017. ápr. 1. 23:12
12/14 anonim válasza:
Szerintem nem volt baj a régiekkel sem.
13/14 anonim válasza:
Nem volt baj azokkal sem csak éppen nem voltak túl kidolgozottak meg sok volt a töltelék dal. Nyilván ez az időhiánynak meg a tapasztalatlanságnak is betudható. Mondjuk a Help meg a Rubber Soul így is elég jó lemez lett.
14/14 anonim válasza:
Persze, hogy túlértékelt, de ebben mi a meglepő? Lefektettek néhány alapot, tényleg nagyon sok műfajban alkottak, pld. az egyik első heavy metal szám is hozzájuk fűződik (helter skelter), de a komplett beat zenét ők testesítették meg, ők fémjelezték, és mivel sokan még mindig abban élnek, hogy "zenét nem lehet mérőszámokba átvinni, meg egyáltalán beszélni róla mi milyen jó" így marad a zenetörténelmi érvek pályája, ahol a Beatles elég stabilan helyt áll az első pozícióban. A kritikusok azért szeretik, mert ebből a szemszögből nézik, kinek mekkora kultusza volt, mennyire kultikus, kiket inspirált, mennyire volt alapvető, de főleg a könnyűzenébe, egy Rolling STones listán én sose láttam egy underground, vagy rétegműfajban alkotó sokkal igényesebb előadót, zenekart isteníteni. Az emberek vagy nosztalgiából szeretik, vagy mert egyszerűen csak kevés az ismeretük, ha az ember ismer néhány bandát és számot, könnyen pörgeti ugyanazokat, nem keres újakat, így megmarad a Beatles. A zenébe folyamatosan inspirál mindenki mindenkit, ennek szerintem érvnek nem kéne lennie, ha meg nem születik meg a Beatles akkor is eljutunk valahova, nem feltétlen rosszabb helyzetbe, csak mások által, más úton, kétségtelen, hogy megkerülhetetlenek, de nem azért mert egyértelműen ők a legjobbak. Egy jó együttes, vannak gyengébb számaik, vannak olyanok amik nagyon jók, időtlenek. De nagyon messze van a legjobb együttesektől, a következő 50-60 évben mindenki hallotta a Beatlest és abból is építkezve alkottak még sokkal nagyobb művészek náluk, szerinted mi az eredmény? Egy Beatlesénél sokkal kiforrottabb zene. Alapból a rocknak ők még csak az óvodás korszaka voltak, azóta sokkal nagyobb együttesek is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!