Rockerek/Metalheadek! Milyen együtteseket ajánlanátok egy rockkal/metallal ismerkedő enbernek?
Hát én nem vagyok se rokker se metálhed.
Viszont szeretem a rammsteint, acdc-t, kárpátiát, led zeppelint, pink floydot. Az utolsó kettő nem az a kemény rock de jók.
Ami viszont abszolut kedvencem az Deák Bill és a Hobo. Nem éppen rock hanem blues de egy rokker repertoárjába is simán beleférnek.
Nem egy keményvonalas rocker barátom hallgat HBB-t vagy Deák Billt. :)
elsővel egyetértek, ezek a divatosak, és igen, AC/DC, Metallica, Iron Maiden a jók közé tartozik, de akkor is mainstream, elterjedt.
viszont ismerkedésre pont jó, a többi ágazatot majd utána...
Black Sabbath
System of a down
Three Days Grace
Skillet
Bloodbound
Sabaton
Arch Enemy
Nirvana
Motionless in white
Depresszió
Ossian
Leander Kills
Road
Green Day vonalon: Billy Talent, Bad Religion, Pennywise, The Offspring, Rancid, Sum 41, Ramones, esetleg Brand New
Korn és Manson vonalon: Slipknot, System of a Down, Static-X, Deftones, esetleg Rammstein, meg Faith No More
Nickelback vonalon: talán Shinedown, Seether, Theory of a Deadman, Poets of the Fall, Puddle of Mudd, de ezek egyikét se hallgattam túl sokat, meg túl intenzíven, szóval nem vagyok bennük biztos
Metallica vonalon: thrash metált se hallgatok, de ha a Metallica tetszik, a Slayer, Megadeth, meg Anthrax is kötelező, legalább egy próbára
És ha lehet egy tanácsom: amikor az első válaszolóéhoz hasonló kedves megnyilvánulásokat tapasztalsz rock és metálzenével való ismerkedésed során, könnyebbülj meg egy kicsit, hogy az a teljesen retardált, ellenszenves, elitista kultúrkör kivet magából. Addig jó, míg nem tudsz azonosulni azzal a közösséggel, melynek leghangosabb képviselői annyira szeretik mindenki előtt verni a f#szukat a "felsőbbrendű" ízlésükre, hogy totál elfelejtenek normálisan hozzáállni mások zenével kapcsolatos gondolataihoz. :)
A magadfajta kommersz pötsök azt hiszik, hogy ők sokat tudnak a zenéről, közben az MTV-ből szocializálódnak. Hagyjuk már. Ja, meg ti vagytok azok, akik nem vesznek CD-ket, nem támogatják az IGAZI zenéket...
Csakhogy a tévképzeteket eloszlassam...Képzeld, sokszínű a zenei ízlésem, a jazz-től kezdve a hc punk-on át a thrash-ig sok dolgot hallgatok. Minimum ki kéne herélni téged, amiért a Ramones-t a Green Day-jel egy csoportba soroltad. A Ramones dallamos, rock and roll
-os punk, a Green Day meg tingli-tangli fos. Húzd ki a fejed a s.eggedből, tanulj még a zenéről, koma.
Egyrészt: nem nézek TV-t, nem hallgatok rádiót.
Másrészt: veszek zenei CD-ket. Csóró koleszosként nem tudom annyira támogatni a kedvenceimet, mint szeretném, ahhoz képest már van egy kisebb lemezkollekcióm.
Nem feltételeztem rólad, hogy nem sokszínű a zenei ízlésed. Te feltételezted én rólam, hogy nekem nem. A jazz-t és a hardcore punkot én is szeretem. Amúgy elsősorban a progresszív ágazat nagy rajongója vagyok, ha a rockra, meg metálra kerül a sor, de... megint csak, nem lett volna értelme ilyen típusú zenekarokat említenem, ha a kérdező egyszer nem erre kíváncsi.
Továbbá: szövegértés. Nem soroltam a Ramones-t semmivel egy csoportba, csak mondtam, hogy véleményem szerint, ha valakinek a Green Day tetszik, a Ramones is tetszhet. A Ramones nagy hatást gyakorolt erre a pop-punk cuccra, meg úgy kb. a modern, rádióbarátabb rockzene egészére. Faith No More-ral ugyanez. Nem, nem tenném a FNM-t a nu-metal előadók közé, igen, olvastam azt az interjút, amiben Mike a műfajon gúnyolódott. Megint csak azért mondtam, mert tisztában vagyok vele, hogy neked az akár tetszik akár nem, a FNM nagy hatással volt a Slipknot-hoz hasonló zenekarokra, így gondoltam megemlítem.
Amúgy mi ez a kiherélés, pofonvágás dolog? Há' bántottalak én téged? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!