Milyen gitárral érdemes kezdeni?
Mindenképpen akusztikus gitárt szeretnék venni, de a lehető legolcsóbban, úgy, hogy azért ne legyen gagyi. Lehetőleg olyan 20.000 ft körül.
Nem tudom eldönteni, nejlon, vagy fémhúros legyen-e, mert sok mindent hallottam. Vannak, akik a klasszikust ajánlják kezdőknek, vannak, akik szerint mindegy, klasszikussal, vagy westernnel kezd-e az ember. Nekem azért szimpatikusabbak, a western gitárok, mert vékonyabb a nyakuk, nekem pedig nagyon kicsi a kezem, és e mellett a hangjuk is szebb, és alkalmasabbak a könnyűzenére. Viszont, hallottam olyat, hogy ezeken nehezebb tanulni. Ez mennyire igaz?
Klasszikusból a Valenciákon, a Toledokon, vagy a Suzukikon gondolkodtam, westernből pedig Cort, Stagg, Fender vagy Ibanez (tudom, az utolsó kettő már kicsit drágább kategória).
Milyen gitár éri meg a legjobban, ha csak alapszinten, saját szórakozásomra szeretnék megtanulni, és csak könnyűzenét játszanék rajta? Melyik márkát ajánljátok, amellyel a legolcsóbban és mellette a legjobban kijövök a dologból?
A válaszokat előre is köszi! :)
Azzal kezdd amelyik hangja jobban tetszik, próbálj ki néhányat hangszerüzletben :)
De! Használható fémhúrost még használtan sem igen veszel 20 ezer forintért. Annyi pénzért még a klasszikus gitároknak is csak a legalsó kategóriájából válogathatsz, pl. a Valenciát merem ajánlani, annyi pénzért jó gitárok.
Igen, kicsit könnyebb tanulni a nylonoson, mert jóval puhábbak a húrok, viszont szélesebb a nyaka. A fémhúrok jobban vágják majd az ujjhegyeidet, de csak eleinte, idővel kemények lesznek és nem fog fájni. Cserébe viszont keskenyebb a nyaka. Mindkettő szép és jó a maga kategóriájában :)
A Cort gitárokat én bátran merem ajánlani, ár/érték arányban szinte verhetetlenek, szóval ha tetszenek a Cortok nyugodtan vegyél egyet, nem fogod megbánni. A húr magassággal ne foglalkozz, annyira nem lesznek magasan egy Corton sem, hogy játszhatatlan legyen, ha meg véletlen még is igen, akkor reszelsz a húrláb-csontból, de az egy másik történet.... (nem agysebészet az sem amúgy).
Cort AD810,vagy Cort AD510, ezek az alapkategóriák, lesd meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!