Gitározni szeretnék. Szerintetek milyen gitárral érdemes kezdeni?
Van már valami elképzelésed arról, milyen zenéket szeretnél játszani?
Klasszikus, rock, stb.?
Mennyi pénzt tudsz rákölteni?
Otthoni hobbiszintű "pötyögésre" alkalmas akármi 10 és 20 ezer Ft közt.
Fémhúros akusztikus gitárt lehet kapni használhatót 20 alatt. A fémhúr eleinte bántja az ujjakat kicsit, de nem vészes, ha eleget játszik az ember megszokja, meg megkeményedik az ujjbegye. Talán szebb hangja is van, vékonyabb a nyaka, ezért talán könnyebb játszani (kisebb a távolság a húrok közt), bár ez van, akinek hátrány.
Nylonhúrosnak vastagabb a nyaka, nagyobb a húrtáv, ennél fogva kicsit nehezebb akkordokat lefogni, viszont kevésbé vágja az ember ujjait. Hangja nem mondom, hogy nem olyan szép, mint egy fémhúrosé, mert ez relatív, de én jobban preferálom a fém jobban csengő hangját. Egy nagyon olcsó 12-3 E Ft-os nylonhúros is már elég használható. Határ persze a csillagos ég.
Persze aki nem gitározott még nagyon az nem annyira tudja, milyen technikák vannak, de egy bontogatós ujjal pengetős dologhoz nylon jobb, a fémhúrost viszont szebben lehet nyújtani, stb. Szerintem, ha van lehetőséged próbálj ki mindenképpen mind2 fajtából egyet-egyet! Bár nem a reklám helye, és nem is szándékom, vagy érdekem, de ha írsz árkategóriát, talán javasolni is tudok márkát.
ui.: Remélem nem kavartalak meg, pro-kontra alapon lehet dönteni :)
Ha klasszikus érdekel, mindenképpen nylonhúros. Arra az való.
Attól még lehet vele mást is játszani, de klasszikus darabokra a fémhúros nem igazán odaillő.
Valóban lehet a tíz-húszezer forintos kategóriában találni hangszert, de a minősége nem a legjobb. Fő bajuk, hogy nem elég precízen vana bundozás és a híd kialakítva, így főlebb a magasabb fekvésekben már kissé hamis lehet.
A másik gond, hogy viszonylag nagyobb lehetnek a húrok távolsága a fogólaptól, tehát nehezebb lenyomni.
Ettől még persze tanulni lehet rajtuk, de kényelmetlenebb.
Egy jobb kezdő klasszikus szerintem a 30-40 ezer Ft árkategóriánál indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!