Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogy érdemes gitározni tanulni?

Hogy érdemes gitározni tanulni?

Figyelt kérdés

Tegnap kaptam meg életem első akusztikus gitárját. Ezelőtt még csak a kezemben sem volt, szóval tényleg nagyon kezdő vagyok. Gyakorolgattam és már 1-2 akkordot le tudok fogni, de ma csúnyán összezűröztem apámmal.

Ő se tud gitározni, de mégis osztja az észt. Azt mondta,hogy először tanuljam meg pl. a a house of the rising sun-t... mert akkor már minden könnyebb lesz. Én mondtam neki,hogy sokat érek azzal, mert megtanulni se tudom, ha előtte az akkordokat és az akkordváltást nem sajátítom el. De ezt nem értette meg és kicsit össze is vesztünk.

Szerintetek mi a legjobb megoldás? Tanárhoz nem fogok járni, az 100.

Köszi előre is.

2011. ápr. 24. 15:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Valamennyire mindkettőtöknek igaza van, de neked talán egy kicsit jobban :)

Valóban érdemes előbb az akkordokat gyakorolni, de jó dolog közben megtanulni egy két egyszerű dalt a már meglévő akkordokkal. Ha pl. megvan az A,D és az E dúr, akkor elkezdhetsz ilyeneket gyakorolni, mint a 8 óra munka, vagy Wild thing. Akkor már elmondhatod magadról, hogy valamit el tudsz játszani és mehetsz tovább a többi akkorddal. Az akkordváltást gyakorolni önmagában elég unalmas, sokkal mókásabb a tanulás, ha közben el tudsz játszani egy két dallamos dolgot is.

Pár haverom úgy állt hozzá, hogy egyből nekiláttak olyannak mint a Nothing else matters, vagy Stairway to heaven. Több év gitározás után még mindig nem tudnak valami jól akkordokat váltani, még a nevüket sem nagyon ismerik, csak tabból tudnak játszani. Ebben én úgy érzem, jobb vagyok náluk, pedig én kb fél éve kezdtem el.

Ja, és innen tanultam: [link]

2011. ápr. 24. 16:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm. :)

Micsoda szerencse,hogy megy az angol :D

2011. ápr. 24. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért ne járnál tanárhoz?
2011. ápr. 24. 23:43
 4/4 A kérdező kommentje:
Drága és egyedül szeretnék megtanulni...
2011. ápr. 25. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!