Nekem sokkal kényelmesebb. A nyaka szerintem jóval könnyebben játszható, persze ez függ a konkrét profiltól is, a teste sokkal ergonomikusabb és a súlybeli különbség sem utolsó szempont. A nyaki pickupjának a hangja egy kis overdrive-val nekem amúgy is a kedvencem. Persze nem lesz olyan vastag, dögös hídi hangzása, mint egy jó LP-nek, de szerintem megfelelő pickuppal abban az allásban is tud strató kifejezetten jól szólni. Nekem a Gibsonok közül inkább az SG jön be, de hangsúlyozom, hogy ez csak a szeméyles véleményem, teljesen szubjektív dolgok alapján.
2016. febr. 20. 16:19
2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igen szerintem se jobb, az egyik a másiknál, mindössze érdekel, az emberek melyiket szeretik jobban, és ha igen, akkor miért.
2016. febr. 20. 16:32
3/16 kojee válasza:
LP, mert jobban tetszik az a forma
2016. febr. 21. 09:41
4/16 anonim válasza:
Ez azért attól is függ mit akarsz játszani
2016. febr. 21. 09:53
5/16 kojee válasza:
Mondjuk azt nem értettem soha, hogy a gitár formája, miért is befolyásolná, hogy milyen stílusban lehet használni?Pl strato formát thrash metálhoz, vagy flying v-t blueshoz, vagy lp-t reggae-hez nem lehet használni?
2016. febr. 21. 11:40
6/16 anonim válasza:
A forma tényleg kevésbé döntő abban, hogy milyen stílushoz ideális,apickupok sokkal többet számítanak. Egy aktív hangszedőszettel Telecasteren is nagyon metálosan fog szólni, ahogyan vintage stílusú, kisebb ellenállású szedőkkel egy explorer is tud bluesosan szólni. Eléggé az az álláspontom, hogy ha talaálsz egy formát,ami tetszik és kényelmes, sokkal könnyebb a hangzáson variálni (szedők, effektek,erősítő, stb), mint fordítva...
2016. febr. 21. 17:48
7/16 anonim válasza:
Stratocaster a fő hangszerem, mivel ezen tanultam és ehhez szoktam hozzá. Ez a hangszer szerintem egy vadállat az LP-hez képest hiszen azt könnyebb megszelídíteni.
2017. jún. 7. 15:55
8/16 Waff válasza:
Les Paul. Jobban tetszik a formája, vadállatabb a hangzása, a klasszikus rockzene jelképe számomra.
2017. dec. 4. 17:35
9/16 Mojjo válasza:
Ha már régmúlt idők homályából újra felbukkant a kérdés: telecaster. Tudom, az nincs is az itt választhatók között, de akkor is nekem egyértelműen az :D
2017. dec. 4. 17:58
10/16 anonim válasza:
A Telecaster a gitárok AK-47-ese, ez vitathatatlan. :)
Egyébként tudnék választani a kettő közül, de csak ha nagyon muszáj.
Bármelyikkel el lehet játszani azt, amit a másikkal (azért ez se mindig igaz), de nem "úgy". Ez, ahogy írták, múlik a hangszedőn is, amit persze lehet csereberélni, de köztudott, hogy alapvetően melyikhez mi tartozik, és mik a különbségek. Múlik a fa anyagán , szintén megvannak a típusokra jellemzően felhasznált anyagok, és azok hangbeli különbségei. Észrevehető az a 20 mm eltérés a 2 típus húrhosszában. De ami a legfontosabb, egész más egy ACDC-t LP-n játszani, starton sose lesz olyan. Ahogy Hendrix se lehet olyan LP-n, mint stratocasteren. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!