Milyen gitárt vegyek, ha szeretnék stratos és Les Paulos hangzást is is?
Figyelt kérdés
Sokat gondolkoztam, hogy melyik áll hozzám közelebb, és arra jutottam, hogy nem akarok választani. :D Max. 300000-ig mennék el. A Les Paul forma nem igazán kényelmes nekem, ezért az nem játszik. Én spec. egy PRS SE Custom 24-re gondoltam, mivel felezhetők a szedői, de annyira nem ismerem a hangszert.2015. ápr. 28. 13:10
2/5 Jóarc válasza:
Én csak nemrég ismerkedtem meg egy Michael Kelly nevű gitármárkával, nagyon jó árérték arányú gityók. Volt szerencsém kipróbálni egy Michael Kelly Patriot Limited modellt, két dupla hangszedővel, amiket szét lehet kapcsolni szimplákra. Elég sok lehetőség van a gityón, egyetlen hátránya (?), hogy a stratos szimpla hangszedős hangzása nem elég stratos, azért érezni mögötte a humbuckereket. De egyébként egy kiváló hangszer. Asszem utoljára a muzikeren láttam ilyet.
3/5 anonim válasza:
A lefelezett humbucker sose lesz Stratos.
Kettővel pláne nem, mert pont az a jellegetes "orrhangú" Strat hangzás hiányzik, amikor a híd-közép meg a közép-nyak hangszedő van ellenfázisba kapcsolva.
Amúgy a Michael Kelly tényleg jó az áráért, nekem is van egy.
Még a legközelebbi megoldás lehet egy EMG89-SA-89 kombináció, mert a 89-esben tényleg benne van egy humbucker meg egy single coil is zajcsökkentő dummy coil-lal. De ez elég ritka meg drága megoldás.
Tulajdonképpen bármelyik felezhető humbuckeres H-S-S vagy H-S-H elrendezés lehet egyfajta jó közelítés, de azért az igazi Strat sound-ot, nem fogha hozni az ilyen szükségmegoldás.
4/5 anonim válasza:
Izé, a H-S-S nem jó, bocs. H-S-H a legjobb közelítés, felezhető humbival.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. ápr. 28. 17:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!