Hogyan lehet metálosabb hangzást elérni?
Sziasztok!
Van egy ibanez iceman ict700-asom, amiből szeretném a maximumot kihozni. Az a gond hogy szólózásnál a hangok jobban mosódnak a passzív szedők miatt. E, valamint D re hangolva szoktam játszani.
Azt olvastam hogy van rá lehetőség aktívra szerelni, bár nem szeretném annyira megbuherálni ha nem muszáj (pl a testen módosítani).
A gitárban gyárilag dimarzio d aktivator hangszedők vannak. Azt mondják, léteznek olyan passzív szedők amelyekkel már egész jó harapós hangot elő lehet állítani.
Az a kérdésem: Valóban érezhető a különbség?
Léteznek-e olyan passzív hangszedők, amelyekkel az EMG-khez hasonló (jobban mondva közelítő) hangzás van, vagy marad az aktívra szerelés/gitárcsere.
Köszönöm a válaszokat
Marshall MG 100 Fx kombóval használom.
A beállítások a szokásosak rajta, a torzítóshoz illő.
Szólózásnál magasabb hangfekvésben, nyaki pozícióban valamivel jobban kijönnek a szelektív hangok.
Effektpedálban is gondolkodtam már, hátha az segít, de most a hangszedő változtatásban látok fantáziát.
Seymor duncaneket favorizálják erre a célra, a beépített dimarziók se rosszak, csak nem tudom mennyit dobna egy csúcskategóriás hangszedő pl.
Pár tisztázni való:
1. Az effekt pedálok csak arra jók, hogy még ezerszer jobban elmossák a hangot.
2. Most is felsőkategóriás szedők vannak a gitárodban.
Szerintem a játéktechnikáddal van a probléma, arra kéne rágyúrni, hogy kevésbé legyen koszos.
Valóban nem rossz a mostani hangzás sem, szólózásnál viszont a magasabb hangok jobban összemosódnak passzív hangszedő használatával, ez tény. Igaz hogy nem vagyok profi, viszont 5-6 éve gitározom. Többnyire Metallica számok szólórészeinél tűnik ki hogy jóval kevésbé tudom azt leképezni mint amit Hammett úr produkál az ESP-jével.
A legtöbb hard rock/metál szólógitáros nem véletlenül használ előszeretettel aktív hangszedőket a szebb szólók miatt.
"A legtöbb hard rock/metál szólógitáros nem véletlenül használ előszeretettel aktív hangszedőket a szebb szólók miatt."
Nem szeretnék bunkó lenni vagy megbántani téged. De ezzel baromi nagy hülyeséget írtál.
1. Általában sok aktív hangszedőnek kicsit ilyen mű hangzása van. Persze ez ízlés dolga, nem mondom hogy rossz, csak más. De azért vannak kivételek természetesen, amik nekem is tetszenek.
2. Mutass egy darab hard rock számot, amiben aktív hangszedőt használ a gitáros...
3. Az, hogy te nem tudod visszaadni Hammett játékát, az meg pláne nem a hangszedő hibája.
4. Valószínűleg a sok legato-ra meg hammer ons/pull off technikára gondolsz, hogy olyankor kicsit elgyengül, ugye? Mert az meg lehet akár az erősítő, vagy effekt pedál hibája is... lehet a hangszedő hibája is, de ez esetben nem erről van szó, hisz a te hangszedőd 470mV a kimenője, ami elég magasnak számít... és egy hangyányival jobban kiemeli a magasakat.
De figyelj, egyszer próbálj ki egy aktív hangszedős gitárt a saját felszereléseden. Elképzelhető, hogy jobban fog tetszeni, de amiket leírtál, azok egyáltalán nem a hangszedő hibái...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!