Gitárosok! Hogy lehetne ilyen gitárhangzást elérni?
Figyelt kérdés
Megvan a szám backing track-je, és nagyon szeretném megtanulni, viszont bajom van a gitárhangzás beállításoknál. Bármit csinálok, nem úgy szól, ahogy szeretném. Line 6 spider 2-em van és egy epiphone standard. Tudd valaki segíteni, hogy hogyan is lehetne ezekből valami hasonló hangzást kihozni? http://www.youtube.com/watch?v=NFuO4F5YDYQ 2014. júl. 17. 17:59
1/19 anonim válasza:
Nem a hangzásban lesz a bibi, hanem a gitárotok közti különbségben. Ha jól láttam, a felvételen egy Musicman Luke van, aminek teljesen más a karaktere,(sokkal jobb), mint egy epiphone-nak. Ráadásul a dal közben pickup váltás is van többször is, azonkívül a volume kontrol is sokszor szerephez jut. A tremolóról nem is beszélve, ami ugye nincs az ephin...egyébként nagyon jó kis dal, de nem könnyű, még ha annak is látszik. Hasonló soundot azért ki tudsz hozni a line-ból,az én tippem: gain 7, bass 5, middle 7, treble 6, presence 6, hall reverb, d.delay 500m/s.
2/19 anonim válasza:
Az erősítőbeállításban nem tudok segíteni, de nem hinném, hogy maga a hangzás annyira nagymértékben a gitáron múlna, már úgy értem, hogy ne lehetne megközelíteni ezt egy Epi-vel is... annyira gyökeresen nem más a karaktere szerintem, persze a minősége igen. :)
3/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Ment a zöld pacsi!:)akkor megpróbálom úgy, ahogy virtuóz írta. Viszont az kimaradt, hogy mennyi a reverbből és a delay-ből? a másik...:tudom hogy elég sokszor használja a tremolót, de például a Gary Moore Loner-jét is sokan feldolgozták karos gitár nélkül, szerintem itt is megoldható.Vagy?
2014. júl. 17. 18:51
4/19 anonim válasza:
Az a kérdés, hogy teljesen pontosan ugyanazt akarod-e eljátszani, vagy saját verziót... azért a tremoló néhány effektusát nem igazán lehet kézzel reprodukálni, sima vibrátókat nagyjából, de ugye ne felejtsük el, hogy a tremolós vibrátó legtöbbször az eredeti hangmagasság periódikus lefelé hullámoztatásával áll elő, míg a sima ujjal végzett vibrátó csak felfelé tudja ezt (kivéve persze ha nyújtasz) :) De ez már elég szőrszálhasogatás szerintem...
5/19 anonim válasza:
Várj egy kicsit!:) Nem azt mondtam, hogy ez lesz a tökéletes beállítás, ez csak egy tipp volt.A legjobb, ha elindítod a backing tracket, és játszol, közben pedig állítgatod a soundot, ahogy neked tetszik. Lehet, hogy az nem pont olyan lesz, mint az eredeti, de az nem feltétlenül baj! A zengetőt, delayt pedig játék közben ízlésen keverd hozzá, törekedj rá , hogy telt hangzásod legyen, de kivehető legyen a játékod! Úgy gondolom, hogy a felvéten is vonalból nyomja a srác, nincs mikrofonozás, vagy ilyesmi, persze, ez csak az én véleményem!:)
6/19 A kérdező kommentje:
Oké!:)
De volt szó pickup váltásokról...azt hogy oldjam meg?
2014. júl. 17. 19:22
7/19 anonim válasza:
Semmi extra nincs ebben, agyontorzított hangszín tonna zengetővel és delayyel.
Spider pont tudja ezt.
8/19 anonim válasza:
Húú, de bírom az ilyen okos Tónikat!:) Azért kíváncsi lennék a te kőkorszaki soundodra, ha már ekkora arcod van! Persze aki a 70-es években gondolkodik.... A srác pedig így látatlanban felnyalatná veled a padlót a gitárjával...
9/19 A kérdező kommentje:
Mielőtt megölnétek egymást!:) a srác egyik ismerősöm ismerőse, svédországban él, és több gitár versenyt nyert már. Így jutott el hozzám a backing track is.
2014. júl. 17. 19:43
10/19 anonim válasza:
Találó a neved! Neked tényleg egy húrral több kéne!LOL:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!