Miért kevesebb a rocker mostanában?
Úgy kb 2005 óta már egész jó elektronikus zenék jönnek ki, és sokkal befogadhatóbb kategoria mint a rock. Rengeteg a pc-s játék, ami az emberek fantáziáját veszi el (ezért van inkább core zene ami az emberi kapcsolatokról, néha politikáról szólnak). Ahogy a társadalom fejlődik, a bonyolultabb dolgok úgy tűnnek el. A legendás bandák megmaradnak legendák, és senki se váltja fel őket :)
Másik része, hogy nagyon kevés már a kiaknázatlan lehetőség a rockban/metálban. Ha valaki elkezdene egy bandát saját ízlése szerint, legalább 3 másik híresebb együtteshez lehetne hasonlítani, amit az emberek szívesebben hallgatnak...
A zenei stílusok is úgy változnak, mint a művészeti stílusok. Mindnek megvan a maga korszaka. Lehet, hogy vannak, akik megmaradnak egy-egy régebbi stílusirányzatnál, mások tövábbviszik a műfajt, átformálva azt az új igényekre, de az akkori, 1o-2o-3o évvel ezelőtt divatos irányzat lassan eltűnik.
Ahogy a többiek is írták. Azok a fiatalok, akiket te 1o évvel korábban láttál rocker szerelésben bandázni, ma már többségben családfenntartó, dolgozó felnőttek. Új generáció pedig már nincs annyira, mert az emberek többsége a most divatos zenékért rajong a régiek helyett.
Mi számít neked rocknak? Sok ember fogalomzavarban szenved és csak azt a nagyon kemény, szinte már metálos zenét tartja rocknak. Én viszont inkább a Google-nek hiszek, ami mondjuk a Fall Out Boy-ra is azt írja, hogy rock. Nem az a kemény fajta, de rock. Sokan viszont ezt nem ismerik el, és csak sz@rozzák, hogy nem is az... I don't care. ;)
Egyébként meg nem mindenkin látszik, hogy rocker, attól még hogy szereti a rockzenét, nem feltétlenül öltözködik úgy. Meg a rocknak is vannak különböző alműfajai, indie rock, alternatív rock, pop-rock. Szerintem aki rám néz, meg nem mondaná, hogy szeretem ezeket a zenéket. (szoknya, blúz, nyakláncok, gyűrűk, smink)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!