Hogyan érdemes elrendezni a hangszórókat a kocsimban?
Sziasztok!
Szeretném kicsit feltuningolni a hangzást a kocsimban(renault clio), de nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Nem autohifi találkozóra készülök :D nem szeretném szétrázatni a kocsit :D ezért nem is szeretnék túl sokat költeni rá.
Sok helyen olvasgattam ezután, de nem tudtam rájönni hogy mi lenne a jó.
Mennyire lenne elég az ha csak a hangszórókat cserélném ki? Csak mert régebben mélyládára is gondoltam (500 vagy max 1000 wattosra).
De jobb minőségű hangszóróval nem lehet elérni az ütős mély hangot? :D persze nem vetem el a mélyládát, csak lehet elég a hangszórókat kicserélni.
Ill. az is érdekelne hogy a kalaptartóba érdemes e hangszórót rakni? Sokan írták hogy fölösleges mert úgy csak rontja a "színpadi" hangzást + gyengébb a mély is.
Ha igen, akkor hogy érdemes beállítani a hangzást? (mert az se m1 :D) hátsó hangszórókról szóljon a mély és az első kettőről a közép magas?
Milyen jó márkákat tudtok ajánlani aminek szép tiszta a hangzása? max 60 ezret szánnék rá úgy hogy full hangszoró csere (10-15 ezer) + fejegység (10-15 ezer), meg ha kell akkor mélyláda+ erősítő (passz :D).
Az elrendezésnél annyit tudok mondani hogy cirregőt be lehet rakni kalap tartóba. A mélyt egy mély húrral felerősítheted csak csalásnak minősül versenyen. MNC az jó márka és minden gumimembrános. Énnekem a videoton vált be pár száz forint.
Nekem van egy ilyen 1000-ft-os philips karaoke magnóm és abból csináltam erősítőt kis hozzá értéssel. Mély láda és hang házilag zsubcsővel lehetséges. A hangszóró alá vezetsz be egy csövet. Nézz utána.
Tudod hogy csinálták a jurasic parkban a t-rex lépéseit? A húr amit korábban említettem. Találd ki hova akarod tenni.
A kocsi váza vezetheti a hangot és ha elég vastag és megpengeted akkor mélyt ad ki. Ha a hangszósó annak a rezgésével szól berezonál a húr. Magasabb hangra nem tud nem elég erős. De el is lehet rontani. Szoktak olyant csinálni hogy feles lemezre rakják hátúl a hangszórót ami össze van hegesztve a vázzal és mélyet a csomagtartó aljára és vezeti a hangot hangszóróként szolgál a karosszéria. E mögé szivacsot vagy vattát raknak. Én a kínai hangszóróba egyszerű kuka mellett található ágyszivacsot rakok amivel nagyobb hangnál megszűnik a cirregés és tiszta mély basszusos hangot kapok. Nem is értem gyárilag miért nincs ilyen benne. A szivacs azt a célt szolgálja hogy nem engedi mozogni a membránt csak keveset és lassan és a kisebb rezgésszám miatt hallatszik mélyebben. 12%-os hangerő vesztést is jelenthet viszont nagyobb erősítésnél 300x erősítésnél is hangos.
Amúgy nem értek ehez a témához csak silabizálok :D Hátha jó ötletet ad!
köszi :D én is valami ilyesmire gondoltam
Milyen márkák közül érdemes válogatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!