Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A fémhúrt a gitáron mennyire...

A fémhúrt a gitáron mennyire szabad meghúzni? Mennyire bírja a "kiképzést"?

Figyelt kérdés
Kaptam egy fémhúros gitárt, de mivel még fémhúros nem volt a kezemben, ezért véletlen jobban meghúztam az egyik húrt és elszakadt. Csütörtökön veszek másikat.

#gitár #fémhúr #strapabíróképesség
2015. jún. 6. 17:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

"Kaptam egy fémhúros gitárt, de mivel még fémhúros nem volt a kezemben, ezért véletlen jobban meghúztam az egyik húrt és elszakadt. Csütörtökön veszek másikat."

Oké. Egyébként gitártól függ, meg húrtól, meg feszességtől, meg még egy-két dologtól. De egyszerű, nem kell túl húzni, de ha standard hangolásban is nagyon feszes, akkor a gitár beállítással van a gond, amit hangszerész könnyen tud orvosolni.

2015. jún. 6. 18:17
 2/19 anonim ***** válasza:

Elvileg a normál hangolást bírnia kell. Sőt, valamivel fölötte is.

Ha standard hangolást használsz, mindegy, hogy fémhúr vagy nem fémhúr, ugyanarra kell hangolni és ugyanúgy kell bírnia.

2015. jún. 6. 18:58
 3/19 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy hétfőn is tudok új húrt venni, majd meglátom.

Rendben, akkor így vagy úgy, muszáj lesz neki bírnia a "kiképzést" :D, akkor is felteszem arra a gitárra, ha 4-5x is kell megvennem a húrokat. :D

2015. jún. 6. 21:41
 4/19 anonim ***** válasza:
Hát ha jól tudom felfelé is lehet hangolgatni, úgy hogy bírnia kéne, de mondom, ha nagyon feszes akkor vidd el hangszerészhez, mert valószínáleg nincs beállítva jól.
2015. jún. 6. 22:30
 5/19 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. jún. 7. 09:42
 6/19 A kérdező kommentje:

Jobban szemügyre vettem a húrokat, és megpróbáltam egy vastagabbat leengedni. Egy ideig tudtam is engedni, majd miközben engedtem úgy szakadt el.

Hát mondom ez nem igaz. Fogalmam se volt róla hogyan szakadhat el egy húr, ha engedem le.

Lényeg, hogy nem volt valami jó minőségű, mert azonnal elszakadt, így lehet hogy drágábbat, de jobb minőségűt fogok venni majd a most következő héten, mert a nylon húros gitárral is jártam így, hogy valamelyik egy évig bírta a gitáron (jelenleg is az van), a másik meg egy hónap alatt elszakad, és ugyanúgy tárolom.

2015. jún. 7. 13:01
 7/19 anonim ***** válasza:
Milyen húrokat vettél?
2015. jún. 7. 13:54
 8/19 anonim ***** válasza:
Hol szakadt el? Lehet, hogy elnyírta az élesre kopott híd.
2015. jún. 7. 14:49
 9/19 A kérdező kommentje:

A húrok alapból voltak rajta.

Itt szakadt el:

[link]

2015. jún. 7. 15:55
 10/19 A kérdező kommentje:
gitárom is olyan van, mint a képen.
2015. jún. 7. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!