Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Gitárt gyakorlatban hogyan...

Gitárt gyakorlatban hogyan kell hangolni? Azt tudom hogy kell hozzá olyan síp vagy hangológép, de azt nem értem hogy a húrt (1db) mikor megpengetem akkor le is kell hozzá valami más húrt is fogni és után kell meghúzni fenn.

Figyelt kérdés
Valaki aki ért hozzá nagyon gyerek szinten eltudná magyarázni mert iszonyat kezdő vagyok. :(
2009. nov. 23. 13:19
 1/3 anonim válasza:
Na figyelj kis "Santana"!Ha van hangoló sípod akkor azzal könnyű mert a sípon lévő betűk szerint hangolsz,pl:megfújod az "e"-t amiből ugye kettő van. Kezd a legmélyebbik "E"-vel ami a gitár legvastagabb húrja,a sípnak és a húrnak egyformán kell szólnia! Ha nem jó akkor a húrfeszítővel állítasz rajta.Utána jön az "A" ami a második húr és így tovább (E A D G H E) bezárólag a magas "E"-vel ami a legvékonyabb húr.Ha nincs sípod az se baj,mivel kezdő vagy nem fontos hogy a gitár pontosan alaphangon szóljon csak a húrok pontosan egymáshoz legyenek hangolva.Erre a módszer a következő: beállítod a vastag "E"-t jó feszesre és hogy szépen szóljon.Utána ezt az E húrt lefogod az ötödik bundnál,megpengeted és a mellete lévő A húrt szabadon lefogás nélkül.A kettőnek egyformán kell szólnia.Ha ezt beállítottad utána az "A"-t fogod le az ötödiknél aminek a szabad harmadik vagyis a "D"-vel kell egyformán szólnia.A következő ugyanez,D ötdiknél lefog szabad "G"-vel egyforma.A negyedik vagyis a G húrt a negyedik bundnál fogd le és úgy legyen egyforma a szabad ötödik vagyis H húrral.Majd végül a"H"-t újból az ötödiknél fogod le és ez legyen egyforma a hatodik vékony "E"-vel.Ha egy pár óra vagy nap után elállítodna ezt ismételd meg az elejétől kezdve!Majd jöhet a "Felkelő nap háza" a gitársuli alapja.:)
2009. nov. 23. 14:42
 2/3 A kérdező kommentje:
és mondjuk ha G-C-E-A (ukulele) tipusú a húrozás akkor is ugyanígy kell végigmenni? hogy a G-vel kezdem és utána az ötödik bundnál lefogom a G-t és utána a C-t állítom olyanja mint az előtte levő?
2009. nov. 23. 17:32
 3/3 anonim válasza:
Igen. G ötös bund=C, C négyes=E, E ötös=A.
2009. nov. 24. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!