Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Les Paul gitárokon a nyakon...

Les Paul gitárokon a nyakon hogy látom ha görbe?

Figyelt kérdés
Van egy les paul gitárom, eddig 11es húr volt rajta, most 9esre váltottam. Honnan tudom ha a nyakat esetleg állítani kell? Ha például egy egyenes asztalra leteszem, akkor a gitár egész testének az asztalon síkban kell lennie? Vagy honnan tudom megállapítani hogy a nyak jól áll-e?
2010. febr. 20. 17:30
 1/5 anonim válasza:
Lefogod az E húrt az első és utolsó bundnál, és középen (10., 12. bundba) a bund és a húr között egy pengetőnyi résnek kell lennie kb (1mm) akkor jó.
2010. febr. 20. 18:40
 2/5 anonim válasza:
No... Les Paulra 9-es húr? :D Mitörtént? 9-es húron szinte csak tanulni szoktak. Les Paulon meg nem szokás tanulni, mert egy picit drága tanulógitárnak. :)
2010. febr. 22. 18:54
 3/5 A kérdező kommentje:
9es húron csak tanulni szoktak?:D Sok híres gitáros játszik ilyen húrokon, nem értem a logikádat..
2010. febr. 22. 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:
valamit félreolvastál, 9es húron tényleg csak tanulni szoktak, az az ilyen "easy-string" xD
2010. júl. 13. 19:43
 5/5 anonim válasza:

Nem tudom, honnan veszi az előttem szóló ezt a marhaságot... Steve Vai pl. 8-as, 9-es húrokat használ. Mondjuk fix húrlábas gitárra nem igazán szokta 10-esnél vékonyabb húrt rakni, főleg, mert az a hangzás terén némi eltérést eredményezhet.

DE akkor is. Olyan húrt használj, amilyet jól esik. Nehogy ráparázz, h valaki megtudja, és elhezdi, h:

,,Úristen, te ilyen amatőr senki vagy, h nem 13-as húrokat használsz???" -.- Komolyan...EZ MI??? Én nem ujj body building-ezek, hanem gitározom...

2012. febr. 23. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!