Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Elektromos gitárokon mire...

Elektromos gitárokon mire való a satu (nyaknál)?

Figyelt kérdés

Feltételezem a húrok rögzítésére, de nekem valahogy még soha nem ugrottak ki a húrok a vezetősávból. És minden elektromos gitárra fel lehet rakni? Én is felrakhatom vagy hangszerboltba kell vinni?

Kösz!

2010. máj. 29. 17:58
 1/2 anonim ***** válasza:

hát. Sok a kérdés:D

azért van ott, mert így nem fog elhangolódni, mert ott leszorítja a húrokat, és a kulcsok engedése nem fogja befolyásolni a hangolásod. Például, olcsóbb les pauloknál egy intenzívebb szóló, tele nyújtásokkal, és már oda a hangolásod. Egy satus gitárnál nincs ilyen veszély.

Másrészt, én eddig csak floyd rose-os gitároknál láttam satut. Használtam is ilyen gitárt, és, ha a kulcsokkal behangolod a gitárt, és utána leszorítod a satuval, egy kicsit még hangolni kell utána, és ezért van a floyd rose tremolón finomhangoló. Ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy például egy Tune-o-matic húrlábas gitárhoz szerintem nem feltétlen előnyös.

Ha pedig fel akarod rakni, szerintem nézz be hangszerboltba, mert a nyak kialakítása lehet hogy nem is olyan, hogy elférjen egy satu.

2010. máj. 29. 20:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ! Már mindent tudok:D
2010. máj. 29. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!