Hogyan tudnám gyakorolni azt, hogy egyszerre tudjak gitározni és énekelni?
Illetve nem is konkrétan énekelni, csak pl beszélni közben, másra figyelni stb... pl többször volt h bejött valaki a szobámba amikor gyakoroltam, és nem tudtam egyszerre válaszolni és gitározni, amikor kérdezett vmit..
Tudom szoktám javasolni, hogy ha énekelni akarsz mellett akkor addig gyakorold azt a számot amíg már odafigyelés nélkül is simán megy, de én nem konkrét számra gondolok, hanem csak simán gitározásra (tehát akár egy improvizáció közben)
Esetleg a dobolás segítene ebben? Amennyire én felfogtam, a dobosok akár 4 kül. ütemben is képesek játszani (tehát mindegyik végtagjuk más ütemet játszik), vagy aki zongorázik az is 2 kézzel képes 2 kül. szólamot, amihez gitáron külön kéne ritmus és szólógitáros..
Szerintetek ha ez segítene, akkor hogyan lehetne ezt gyakorolni, ha nincs dobom?
"vagy aki zongorázik az is 2 kézzel képes 2 kül. szólamot, amihez gitáron külön kéne ritmus és szólógitáros... "
Te sem láttál még flamenco gitárosokat... Egyébként meg fogalmam sincs... gyakorlás közben muszáj koncentrálni, csak akkor tudsz közben beszélni, ha valami annyira alap dolgot játszol...
A leírásban jól összekutyultál,de csak magára a kérdésre válaszolva.Én pl a 8 óra munkával nem jöttem ki ezzel a türüp-türürüp-türürüp ritmussal és énekléssel.Előbb ezért csak lehúztam az akkordot,aztán idővel egyre jobban közelítettem az igazihoz és most már megy.
Nagy művészek sem biztos hogy ugyanúgy tudnák folytatni a dalt,hogyha közbe beszélniük kéne.
Viszont ha ezt akarod gyakorolni,igen gyakorold ki mind2t külön,lassítsd le a dolgot és igen,csinálj ritmusgyakorlatokat is esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!