13 évesen el lehet/érdemes gezdeni gitározni és napi mennyit érdemse lenne gyakorolni hogy eltudjak játszani közép/haladó ne talán talán profi szinten?
persze, korban még nem késel, de ne a gyakorlás mennyiségét számold, hanem a tanár minősége, az a legfontosabb.
tanár nélkül nem fogsz eljutni jó szintre, csak kinlódás lesz, esetleg punk-rock vagy amatőr metálbandákba jó lesz, de ha nagyon komolyan gondolod, keress egy nagyonjó tanárt:)
http://www.youtube.com/watch?v=3fK_nZFZf4k
ha jól tudom, ő 14-15évesen kezdett el gitározni, és 10év után ilyen szinten van :D ez az amit lehetetlen tanár nélkül elérni
ott is nagyon számít a tanár. van amelyik tanárnak 30év alatt egy diákja sem megy tovább ezzel, másnak meg kétévente van tanítványa, aki jelentkezik zeneművészetire, és fel is veszik..:)a versenyeken is évről évre nagyjából ugyanazon emberek tanítványai jutnak be a döntőbe, úgyhogy ez nem véletlen:D
de korban még nem késő, pl Pavlovits Dávid, (lehet ismered is), 17évesen kezdett el gitározni (ha jól tudom), és most egyetemi tanár:
13 évesen a legjobb korban vagy.
Azt írtad, hogy a klasszikus érdekel,
ez kész csoda...
Teljesen igaz, hogy a tanár személye
az egyik legfontosabb dolog,
főleg klasszikus gitárnál!
Talán ebben is segíthetünk,
ha megírod, merre laksz...
Én 13 évesen kezdtem gitározni (klasszikus).
A középiskolai felvételikor, 14 évesen
még nem tudtam olyan szinten játszani,
így csak 16 évesen kerültem a konziba,
ahol klasszikus gitár szakon végeztem.
Gyakorolni ugyan annyit kell,
mint más hangszereken.
Napi 2-4 óra gyakorlás akkoriban
a minimum volt.
De nem ez számít csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!