Most tanultam meg gitározni csak kéne hozzá énekelnem is de nincs túl jó hangom, otthon amikor egyedül vagyok akkor sokat szoktam gyakorolni. Hogy van ez ki fog alakulni a hangom? És mennyi idő után?
Na most itt álljunk meg: "Most tanultam meg gitározni".
A tanulásban elég nehéz ezt behatárolni, nem lehet pontot tenni a végére. :-)
Mennyi ideje gitározol? Mert nem működik ez párhuzamosan a gitár tanulással, nekem pl. jó hangom van, de a mai napig nem bírom összehangolni az éneklésem a gitározással. Gitár nélkül úgy éneklek, mint egy profi, de gitárral csak nyögdécselek. Szóval az egész kitartó gyakorlás kérdése. A "mennyi idő" szintén relatív, erre nem lehet válaszolni.
Eleve ha az énekléssel is problémáid vannak, külön gyakorold az éneklést, próbálj ki sokféle dalt, mindig emeld a mércét. Leginkább skálázz sokat, és próbálkozz olyan dalokkal, amikben nagy ugrások vannak a hangok között. Pl. hirtelen váltani c-ről egy oktávval feljebb lévő c-re stb. Teszteld a hangod, hogy melyik a legmélyebb ami tisztán szól és melyik a legmagasabb, ami még tiszta. Olyan, mint a tornászoknál a spárga tanulása, fokozatosan nyújtják az izmaikat. Esetleg készíts felvételeket is, mert a belső hallás megtévesztő, ha visszahallgatod az éneked, megfigyelheted, hogy hol kell korrigálni, melyek a gyengéid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!