Lányok/'kis termetű' gitárosok, melyik gitárt válasszam?
Lány ismerősömnek szeretnék gitárt vásárolni ajándékba. Én magam komolyabban nem értek ezekhez a dolgokhoz, csupán párszor volt kezemben hangszer inkább kevesebb sikerrel. :) A lényeg hogy mindenképp akusztikus, vagy klasszikus gitárban gondolkodom.
Ez is lenne az első kérdés, hogy vajon melyik legyen? A klasszikus talán jobb a tanuláshoz, nylon húrok miatt egy lánynak kezelhetőbb, viszont a fém húros talán jobban illene az ő zenei stílusához, de a tanuláshoz kicsit hátrány lehet.
A másik probléma a 'méret'. Ami akusztikus gitárokat én a kezemben fogtam feltűnt a viszonylag nagy test. Még kezdetben én sem tudtam, hogy hogy is tartsam, hogy megfelelően átérjem. Mindez pedig egy kisebb termetű lánynak még nagyobb probléma lehet. Mennyire zavaró ez egy normál méretű akusztikus gitárnál? Könnyebb hozzászokni egy vékonyabb darabhoz, vagy teljesen irreleváns? A másik, hogy miben különböznek a 3/4-es, 7/8-os méretű gitárok a 'teljes' társaikhoz képest? Ugyanúgy játszhatóak, csak épp kisebbek? Érdemes ilyenen kezdeni, vagy ez inkább csak gyerekeknek készült darabok?
Illetve ha ezek a kérdések eldőltek, ti milyen kezdő hangszert ajánlanátok olyan 20-30 ezer Ft között? Stagg akusztikusokat néztem, mert árban nagyon jók és youtube videók alapján a hangjuk is kellemes. Ezek olyan 23-24 ezer között mozognak. Ennyiért már kapni 'kellemes' és használható gitárt?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!