Hogy tudnám ezt megvalósítani? Valaki volt már hasonló helyzetben?
Az ilyesmit nem barátnak kell megmutatni, hanem egy elfogulatlan hozzáértőnek.
Annak az ítéletében sokkal inkább megbízhatsz és tud tanácsot adni, mik a gyengéid és miben állsz jobban.
De mindenesetre a GYIK se a legjobb hely erre, mert ez olyan, mintha az utcán egy szembejövő idegent kérdeznél. Semmit nem tudsz azokról, akik válaszolnak, nem tudhatod, mennyire segítőkészek és mennyire hozzáértők.
Kicsit több, mint 3 éve gitározok, és még mindig nem vagyok megelégedve magammal. Az ismerőseim és a családtagjaim a legkevésbé kritikusak, de ez nem mérvadó.
Én csak egy mondatot ragadnék ki a leírásodból: "Hogyan haladhatnék tovább?".
Néhány elismerés alapján nem szabad elégedetten nyugtáznod az eddigi teljesítményedet, mert az tényleg ellustuláshoz, monotonitáshoz vezet. Egyelőre ez egy szűk rétegnek felel meg, de egy idő után számukra is unalmas lesz.
Ha azt mondják van hozzá tehetséged, azon azt értik, hogy jó ez eddig, de folytasd, fejlődj.
Tabulatúrán mindenki el tud igazodni, akinek van hozzá egy kis affinitása, de azért nem ártana néhány alapvető zenei elmélettel megismerkedned. Hosszú távon nem elég, hogy lemásolod a dalokat. Mi lesz, ha pl. át szeretnél írni egy dalt más hangnembe, mert esetleg a hangodhoz túl magas, vagy túl mély? Meg kell, hogy értsd az összefüggéseket, és ha azokat megértetted, nem kívánja senki, hogy kottából zenélj, mert egy könnyűzenei gitározáshoz sokszor fölösleges, de minden az alapokkal kezdődik, és utána lehet virgonckodni, ha azokkal tisztában vagy.
A négy akkord nem sok, de valószínűleg ezek stabilak nálad. Egy év után ez az akkord ismeret legyen bővebb, és azt is tudnod kell, hogy melyik akkord melyikhez illik egy dalon belül. Tudnod kell, hogy egy dal moll, vagy dúr, minimum tudd megállapítani egy dal hangnemét. Ismerned kell a hangközöket, tudnod kell, hogy egy akkord miért dúr és miért moll. Ezen belül miért és melyik követheti egyiket a másik után.
A saját lelkesedésed nem feltétlenül ösztönöz másokat ugyanerre a hobbira, ezt belülről érzed, de nagyon fontos kívülállóként szemlélni önmagad, a felvételeidet, hogy valóban alkalmas vagy -e már arra, hogy másokat motiválj. Mindenképp tudatában kell lenned arról, amit csinálsz, mert ha véletlen valaki kérdez, tudnod kell válaszolni, különben csalódást okozol. Tehát hogy hogyan tovább, az a válasz, hogy megértsd az összefüggéseket.
Bocs, de "4 év gitártapasztalat" teljesen semmitmondó. Nem arra utal, mennyire értesz hozzá, milyen szinten vagy, milyen jól játszol és miket, csak annyit árul el, hogy 4 éve vettél a kezedbe először gitárt, ettől meg lehetsz nagyon béna is.
Ne vedd személyesnek, csak azt akartam, hogy érezd, mennyire nem érv az, amit mondtál. :)
Bocs, én nem jeleztem egyértelműen, hogy az a 3-adnak szólt.
A 4-es válasz teljesen korrekt szerintem.
Megmutassam mit tudok feltöltöm egy oldalra.
Csak is azért regisztráltam most erre az oldalra:)
Ja és gyakorlatilag 2 éve gitározom komolyabban.
Neoklasszikus stílus, de csak is a fejemből lett megszerkesztve guitar proban már két hete. Ez egy technikai bemutató a jelenlegi tudásomról
oké?! semmi több:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!