Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Szerintetek milyen gitáros...

Szerintetek milyen gitáros Richard Z. Kruspe?

Figyelt kérdés
Mert szerintem jól gitározik, de azért a 3 akkordból álló Rammstein vagy Emigrate számokat nem nagy kunszt eljátszani, azokat bárki el tudja 1 hét gitározás után játszani. És még azt sem értem, hogy van saját ESP Signature gitármodellje, ami talán a legdrágább gitár a piacon. Félreértés ne essék, ettől függetlenül nagyon szeretem a zenéit.

2015. febr. 14. 01:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

A tudása az egyszerűségeben rejlik...

Nagyon frappáns dolgokat tud írni,amiket más nem...

IMÁDOM

2015. febr. 14. 06:58
 2/11 anonim ***** válasza:
10%
Nem igazán tudok véleményt mondani róla mert a Rammstein csinál az egy nulla, de maga a stílus sem enged rá neki teret hogy ott most valami komolyat mutasson. Lehet hogy egy nagy tudású komoly zenész, de amit eddig láttam tőle az alapján egy átlagos vagy inkább az alatti gitáros.
2015. febr. 14. 17:24
 3/11 anonim ***** válasza:
32%

#1 Nagyon frappáns dolgokat tud írni? Randomra összerak 3-4 power chordot aztán hadd szóljon. Aztán belenyom egy szólót amiben ugyanazt ismétli sokszor(pl Rammstein) .

Amit szerintem Kruspe tud, az a ritmushoz köthető. Például a sonne vagy a du riechst so gutnak legalább van egy jellegzetes lüktetése,ritmusa. Azon kívül remekül bele tudja üvölteni a mikrofonba hogy NEIN, vagy FLEISCH,ja meg hogy du hast:D

Ami a rammstein zenéjét jóvá teszi az az hogy ottvan a billentyű és Till Lindemann,akinek a hangja utánozhatatlan.

Az ESP-t meg én sem egészen értem :D

Ja és imádni csak Istent!

2015. febr. 15. 10:15
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
rengeteg szám van amit 1 hét után is el tud játszani az ember, de az nem jelenti azt hogy írni is, kitalálni is tud olyat. Ugyan azt a 3 akordot, ugyan abban a sorrendben eljátszhatod millió féle képpen, és még az sem biztos h hasonlítani fognak.
2015. febr. 16. 02:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem technikailag nem nagy szám, amit csinál, de a megjelenése, hangzása, kisugárzása miatt Rammstein a Rammstein.

A signature gitárba meg nem kell túl sokat beleképzelni, ez a vonal inkább az eladhatóságról szól, mint a gitáristenekről. A Rammsteint sokan szeretik, próbálják a hangzását leszedni, nyilván a cég meglovagolja ezt a hullámot is.

2015. febr. 17. 12:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Még egy: a Squiernek van Avril Lavigne Signature Stratója, és hát ő sem egy megdöbbentően zseniális gitáros:D
2015. febr. 17. 12:51
 7/11 anonim ***** válasza:
Azaz Avril Lavigne Telecaster, bocs.
2015. febr. 17. 12:52
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a R+ az összhatás miatt jó, nem mondanám, hogy bármelyik tag kiemelkedő teljesítményt nyújtana, nyilván jó zenészek, de inkább a dalírási képességük miatt jutottak oda ahova, nem a hangszeres tudásuk miatt.

Persze lehet vitatkozni, hogy az is a része annak, hogy valaki mennyire jó gitáros, hogy milyen témákat tud írni, de az szerintem inkább a zeneszerzés/dalírás része.

2015. febr. 17. 12:54
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Richard wikipédia-adatlapján olvastam, hogy 16 évesen kezdett el gitározni, és nagyon sokat gyakorolt, és ha jól tudom, egyedül sajátította el a dolgokat. Az más kérdés, hogy azért kezdte el, mert eredetileg csak el akart adni egy gitárt, de egy lány megkérte, hogy játsszon, és eredetileg csak a nők meghódítása miatt kezdett el gitározni. A megszerzett tudással elég jól azért. :) Egy interjúban meg azt olvastam, hogy nagyon maximalista a gitárhangzást illetően. Lehet, hogy nem játszik hú, de bonyolult riffeket, a szólói meg nem AC/DC-színvonalúak, de van benne kitartás, elkötelezettség, és szakmai alázat. Szerintem ezt is figyelembe kell venni egy zenésznél, nem csak azt, hogy milyen bonyolultságú zenét tud eljátszani. Ja, és az Emigrate-ben énekesként is megállja a helyét. Én emiatt tartom jó zenésznek. Egyébként ez a Rammstein többi tagjáról is elmondható. A koncerteken is törekednek a tökéletes zenei hangzásra, meg persze a kimaradhatatlan show elemekre. Nem bedrogozva, bepiálva állnak a színpadra, és mindig igyekeznek kihozni magukból a maximumot. Igen, a Ramm' nem a bonyolultságáról híres (bár a szintetizátorszólók azért nagyon ott vannak). Pont az "egyszerű, de nagyszerű" levet tartják szem előtt. A zenéjük műfaja egyébként industrial metal, aminek pont az a műfaji jellegzetessége, hogy a gitár helyett inkább a szintetizátor játssza a szólókat, a gitár inkább csak ezt a jellegzetes, zúzós alapot adja. Ricsi biztos képes lenne többre is, de hát ez a zenei irányzat ezt kívánja meg. Persze van olyan, akinek nem tetszik ez a műfaj, és többet vár el zeneileg a bandától, de hát mindenki más ízléssel rendelkezik. Bocsi a kisregényért, csak nem bírtam megállni, hogy ne vegyem védelmembe az egyik kedvenc zenészemet. :)
2015. febr. 17. 17:25
 10/11 anonim ***** válasza:
75%

9

Tökéletesén egyetértek...

2015. febr. 17. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!