Legjobb zenekészítő program (bandáknak)?
Sziasztok! 2 barátommal egy együttes létrehozásán vagyunk. Van egy tömérdek ötlet, riff és dalszöveg már, de még nincs dobos és basszusgitáros. Az lenne a kérdésem melyik zenekészítő programot ajánljátok, amikkel mondjuk a felvett gitár, ének anyag mellé lehetne basszusgitárt és dobot is berakni? Van valami egyszerűbb fajta?
Mint pl. a GarageBand
Basszust? Szerintem nincs értelme. Vagyis meg lehet oldani, de nem fog jól hangzani. Én a helyedben adnék egy kis kakaót a mélyebb tónusokra a gitársávon, vagy nem is tudom...
A dobot viszont akármilyen DAWban, akármilyen sampler-rel meg lehet oldani. (persze nem fog úgy hangozni mint egy igazi dob)
pl ezzel
vagy ha sok pénzed van tudsz venni EZdrummer-t (bár ha ügyes vagy le is tudod szedni) amit én speciel nem ismerek, de elég népszerű (bár tudom, ez nem garancia)
Ha a gitársávon felnyomod a mélyeket, abból lesz egy elcseszett brummogó gitárhang, nem pedig egy használható basszus.
Simán lehet basszust csinálni szoftverben, ha tudsz zenélni és tudod használni a programot.
Ugyanez vonatkozik a dobra is, hangszerelni tudni kell. Az nem olyan, hogy gondolok egyet aztán lesz belőle egy szám.
A Garage band pont ilyenre jó.
Rákerestem erre a csodaprogramra és el kell ismernem, tévedtem, tényleg élethű a basszusa.
Az "elcseszett brummogó" hanggal viszont nem értek egyet, egyetlen olyan bandát hallgatok (pontosabban hallgattam régebben), ahol nincs basszusgitáros és egyáltalán nem érzem brummogónak a hangzásukat. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!