Milyen típusú húrokat javasoltok akusztikus gitárra, ha ujjal szeretném pengetni, nem pengetővel?
Fémhúros akusztikus gitárról van szó. Az eredeti húrokat könnyebbre cseréltem, de még ezekkel is elég nehéz játszani:
D'Addario 85/15 bronze (.010,.014,.022,.030,.040,.050)
Rakhat, de sok értelme nincs.
Azért van a gyakorlás, hogy majd megszokja az ujja.
A Thomastik John Pearse Folk húrokat ajánlom, én is azt használom akusztikus gitáron és nagyon tetszik a hangja. Nem zeng olyan hosszan, mint a normál fémhúrok, halkabb, puhább hangja van. Pesten kevés helyen kapni, én a Dohány utcai hangszerboltban és az Oroszlánbarlangban találkoztam már vele.
"The bass strings E, A, D are round wound on a nylon core for a big warm sound without distracting picking noises. The treble strings are flatwound nylon on a rope core and sound brighter than nylon strings. JOHN PEARSE is the perfect set for acoustic fingerstyle guitar."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!