Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért érzik magukat felsőbbren...

Miért érzik magukat felsőbbrendűnek a metálosok/rockerek?

Figyelt kérdés

Persze most általánosítok, de leginkább itt találkozom ezzel. Habababababa ezt igazi hangszerrel játsszák, ennek komoly gondolatai vannak, ez nem csak ricsaj. Meg ilyenek. Gondolom már mindenki találkozott ezzel, vagy esetleg érvelt már ezzel.

Szerintem ez gagyi indok, leginkább a saját szűklátókörűségükről tesz tanubizonyságot, mert másban nem látja meg a hasonlóan szépet és jót. Ez vajon miért van? Énis voltam A7x, régislipknot, hardcore,metalcore, deathmetal/deathcore fan, de mégse szaroztam le a tuc-tuc zenét, soha nem mondtam rá, hogy sokkal egyszerűbb, mint egy akármilyen Pantera szám.

Várom az érveket. Szubjektivitást mellőzzük, illetve a "ezt igazi hangszerekkel írják" érvet nem fogadom el.

2014. dec. 17. 01:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
93%

Nekem elég sok metálos ismerősöm van, de valahogy nem érzik magukat felsőbbrendűnek.

Azonkívül nem hiszem, hogy a "tuc-tuc" vagy Pantera lenne a legigényesebb zenei megnyilvánulás :)

2014. dec. 17. 03:01
 2/30 anonim ***** válasza:
91%

Az egyik leggyakoribb érv tényleg az "ezt igazi hangszerekkel írják". Ami baromi rossz érv. Nem a zene elkészítésének módja határozza meg annak értékét.

A másik az, hogy a rock bandák tovább vannak a köztudatban. Ez is borzalmas érv, mivel a népszerűség sem határozza meg a zene értékét.

Amivel még volt szerencsém többször találkozni az a "nem egy loop megy 5 percig", ami megint csak azért vicces, mert a rock/metál szintén groove alapú zene, rengeteg számban lemegy ugyanaz a riff hússzor.

2014. dec. 17. 09:45
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Az az ember, aki olyan zenét hallgat, amelyik nem a mainstream vonalhoz tartozik, amelyet nem játszanak a rádiók, a zenetévék, nincsenek az énekesekről kis színes bulvárhírek, nincsenek hetente változó, gondosan szerkesztett slágerlisták, kisebbséghez tartozik és ezzel kilóg a sorból. Valahol természetes, ha az ember büszke arra, hogy valamiben különlegesebb, mint az átlag, ezt egyesek láthatják felsőbbrendűségnek is.

"Nem a zene elkészítésének módja határozza meg annak értékét."

Viszont a valódi hangszeres tudás feltételez valamilyen fokú zenei, sokszor klasszikus zenei képzettséget, ehhez kapcsolódóan szélesebb látókört, hiszen legalább két nagy műfajban kell viszonylag otthonosan mozognia. Egy ilyen ember pedig nagyobb eséllyel ad ki a kezéből értékesebb zenét.

2014. dec. 17. 10:29
 4/30 anonim válasza:
97%

hát nem tudom. én is rockos, metálos vagyok, de én egyáltalán nem érzem magam fesőbbrendűnek.

mondjuk én nem ismerek túl sok rockert, de akiket ismerek azok se hiszik azt hogy ők magasabb szinten állnak.

Amúgy szerintem egy rock/punk/metál szám sokkal jobban át tudja adni az érzéseket.....

2014. dec. 17. 10:44
 5/30 anonim ***** válasza:
100%

Én sem érzem magam felsőbbrendűbbnek attól, hogy mit hallgatok, viszont szerintem abban van valami, hogy ezeket tényleg hangszereken játsszák.

Ha megfigyelitek, az ilyen tuc-tuc zenéknek a nagy része ugyan arról szól és nagyon kevés séma van, amit rengetegszer felhasználtak és még mindig felhasználnak. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a rock/metálzenében nincs meg ugyan az a sablon, viszont ezekből -szerintem- jóval több van, mint a mai tuctuc, diszkózenékből.

Mint ahogy mondtam, ha megnézel pl a mai slágerek közül valamit, legyen az Beyonce vagy Katy Perry (ha nem így írják, akkor elnézést) a dalaiknak az alapja majdnem mindig ugyan az, különböző hangfekvésben és gyorsasággal, plusz a szövegek is nagyjából ugyan azokról szólnak (szerelem, egyedi vagyok, szex, gyűlölet, stb.) Ezek az "énekesek" többnyire attól híresülnek el, hogy polgárpukkasztó módon viselkednek (álleszbiség, pucérság) plusz RENGETEG ilyen "énekesnek" a hangja autotune, csak sajna ezt sokan nem veszik észre. Visszakanyarodva az elejére viszont, szerintem sokkal egyszerűbb egy DJ pultot össze-vissza tekergetni -már elnézést- mint megtanulni gitáron játszani.

2014. dec. 17. 13:49
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Az 5-ös válaszolóval egyetértek.

Én sem érzem felsőbbrendűnek magam amiatt amit hallgatok, másoktól sem hallom ezt vissza.

"mert másban nem látja meg a hasonlóan szépet és jót."

Vannak akik ragaszkodnak a stílushoz amit hallgatnak, viszont konkrétan nem tudom mi számodra ez a "más" műfaj. A mai slágereket kb 10 éve adják el újrahasznosítva, egész egyszerűen más sorrendben játsszák el ugyanazt az 5 dallamot. Amit mondani akarok, az lényegében az, hogy a rock és metál műfajban is megtalálhatók ezek a borzalmasan sablonos dalok. Ezek semmivel nem többek mint pl egy mai átlag sláger. Viszont a "slágerek" nagyon ritkán rugaszkodnak el önmaguktól, a rock/metál határa pedig a csillagos ég, azt csinálsz benne, amit akarsz.

Hogy ne csak a popslágerről beszéljek, vegyük például a pár RAP slágert! Ezeket a vinnyogós, csajosklippű "feka" rappdalokat, amiknek már a feltöltés idején több milliós nézettsége van youtubon. Ezek az emberek 70%-ban képtelenek énekelni. Az egész cakumpakk, ahogy van, autotune-val van korrigálva. Kérdezem én, akkor miért olyan nagyok ezek az emberek, ha még énekelni/ normálisan rappelni sem tudnak? Ők csak a média kreálmányai, ők a színészek, akik eljátsszák azt, amit a média elakar adni.

És nem mondom hogy rock/metálban nem lenne önmagát ismétlő, semmilyen dal, egész egyszerűen ezen kategórián belül százszor több egyedi, kreatív szerkezet jön létre, mint más műfajban. (modern műfajban persze)

2014. dec. 17. 16:36
 7/30 anonim ***** válasza:
12%
A zenei stílus nem függ össze az egyéniséggel.
2014. dec. 17. 17:13
 8/30 anonim ***** válasza:
7%

kockanyúl

Attól, hogy nem minden rockbanda viszi odaáig, mint a Linkin Park, a System of a Down, az Arctic Monkeys, a Muse vagy a Greenday, a rock még kb annyira számít undergroundnak, mint mondjuk a house.

Szerinted David Guettán, Calvin Harrisen, Aviciin, Skrillexen, Hardwellen és Garrixen kívűl hány olyan house producer van, akinek a nevét egy világ ismeri? Szerintem nem sokan.

Nincsenek magazinok? Akkor a Rolling Stone az Alternative Press vagy a Kerrang azok mik?

Nem szólnak a rádióból és a TVből? Fura én megmernék esküdni rá, hogy Viván rengetegszer hallottam Depressziót, Evanescencet, Bring Me The Horizont, Nickelbacket, Blink 182-t és még rengeteg bandát. 2005 körül mintha egész Mo.-n Tankcsapda folyt volna a csapból is.

A klasszikus zenét meg ne hozzuk ide! Akármelyik ismertebb romantikus zeneszerző, akármelyik szimfóniájában több hangnemváltás van mint egy átlag rockbanda egész életművében. Állandó lüktetése sincs a "számoknak", hanem pont ellenkezőleg működnek, mint a groove-zenék. Össze sem lehet hasonlítani. Ezzel nem azt mondom, hogy bármelyik rossz.

Az utolsó mondatoddal csak annyit árultál el, hogy lövésed nincs a témáról, baromira nem DJ pulttal készül az elektronikus zenék 99,99 százaléka hanem DAWval.

2014. dec. 17. 18:19
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

Hatos vagyok.

A nyolcas válaszolóval abban egyetértek, hogy a klasszikus zenét ne vegyük bele a témába.

Viszont az ötös írhatott volna Digital Audio Workstationt is, véleményem szerint ez sem ér fel egy komolyabb hangszeren való játékkal. Persze biztos van ennek is ilyen-olyan komplikált verziója, de a végeredmény valahogy soha nem sikerül túl különlegessé. (Bár ez az utóbbi mondatom lehet már inkább szubjektív, lényegében sok változás számomra nincs PL. a house zenében)

Én sem vagyok rocker, kissé elüt a témától ez a része a kommentemnek, de hogy dícsérjem az elektronikus zenét is:

http://www.youtube.com/watch?v=Qwz9Ue4RH-w

Számomra ez a duó elképesztő amit alkot.

2014. dec. 17. 19:43
 10/30 anonim ***** válasza:
94%

8-as.

Nyilván, mivel nem foglalkozok a tuctuc zenével, de egy géppel akkor is százszor egyszerűbb összedobni valamit, mint megtanulni hangszereken játszani.

2014. dec. 17. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!