Miért rezonálnak a húrok a Floyd-os gitáromon?
Most vettem egy Ibanez gitárt Edge tremolóval, de ez az első tremolós gitárom, és nem igazán tudom beállítani. Nagyjából be volt hangolva, nem is rezonált, de kicsit finomhangolni szerettem volna, ezért utánaolvastam, hogy kell.
Kiengedtem a felső nyeregnél a három satut, majd elkezdtem hangolni fokozatosan, amíg be tudtam állítani mind a 6 húrt. Ráhúztam a satukat, de valamiért most egyes húrok rezonálnak, szerintem a bundokhoz érnek hozzá. Lehet, hogy alul valami elmászott, miközben hangoltam?
Hangszerészhez nem szeretném vinni, mert előtte jó volt, tehát a nyak be van állítva. Az előző tulaj szerint a húrok sem régóta vannak rajta. Akkor mit rontottam el? Hogyan kell ezeket hangolni?
De ha a nyak nincs beállítva, akkor előtte miért volt jó? Azóta zörög, mióta újrahangoltam.
Szerintem a bundokhoz ér a húr, az zörög.
A húrlábnak (a legtöbb floydnál) párhuzamosnak kell lennie a testtel.
Ha nem az, akkor hátul rugók ki/be rakásával, feszítésével tudsz állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!