Milyen hangerőpedalt ajánlotok?
A hangerőpedál nem aktív eszköz.
Hajszál pontosan ugyanazt csinálja, mintha gitáron tekernéd le a hangerőt, csak lábbal lehet vezérelni.
Nem ugyanaz, ez nagy tévedés.
Ugyanis a legtöbb passzív hangszedős gitár kábelezés olyan, hogy ha a hangerőt csökkented, akkor az elállítja az egész hangszínszabályzást valemlyest, azaz valamennyire lágyítja is a hangzást.
Hangerő pedál esetén erről nincs szó.
Amúgy vannak sima potis passzív pedálok és aktív buffer/boosterként működő pedálok is, mint például a Morley.
Sosem használtam passzív hangerő pedált, szerintem annak semmi értelme, arra ott a potméter a gitáron.
A fent említett morley is aktív, LDR-ekkel szabályoz.
Szerintem csak annak van értelme.
"Nem ugyanaz, ez nagy tévedés.
Ugyanis a legtöbb passzív hangszedős gitár kábelezés olyan, hogy ha a hangerőt csökkented, akkor az elállítja az egész hangszínszabályzást valemlyest, azaz valamennyire lágyítja is a hangzást."
Milyen kábelezésről beszélünk mégis?
Egy gitárban egy drót megy a hangszedőről a potira, aztán a kimenetre.
Egy passzív hangerőpedálban is pontosan ugyanaz van, pontosan ugyanúgy is működik.
Aktív hangerő pedál meg... Hagyjuk. :)
"Milyen kábelezésről beszélünk mégis?
Egy gitárban egy drót megy a hangszedőről a potira, aztán a kimenetre.
Egy passzív hangerőpedálban is pontosan ugyanaz van, pontosan ugyanúgy is működik. "
Sajnos tipikusan a tudatlanságod fordított arényban áll a magabiztosságoddal.
A gitárok túlnyomó többségében nem direktben van a hangszedő a kimenetre kötve, hanem ott a potméter, ami egy változtatható ellenállás és egy kondenzátor a hangszínszabályzó potinál. Tehát ez egy passzív aluláteresztő RC szűrő.
Ez után kerül a kimenetre a jel.
A hangerőpedál pedig már ezt követően avatkozik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!