Milyen gitár multieffektet/pedált ajánlotok metál gitárosnak (első lenne)?
Szeretnék vásárolni egy multieffektet, komolyan gondolom a zenélést, leginkább thrash/heavy metált játszom, de a saját hangzásban gondolkodom.
Ezt találtam legjobbnak abból amit nézegettem, csak nem tudom, hogy multieffektek terén kezdőként megérné-e egyből ilyen komolyat venni ?
Vox felejtős, metálra főleg
Tonelab ST multit használok de a hócipőm tele van már vele.
made in vietnam az egész és van 1000 hátránya amiért lebeszélnélek róla
Leginkább amit ajánlanék az vagy boss, digitech vagy line 6
ebben a 3-ban gondolkodj
ezek tisztességesen szólalnak meg és torzítanak
Ha kezdő vagy akkor sztem vegyél olyat amin van USB-ASIO port is mert gyakorláshoz nagyon jó, beépített hangkari van az effektben.
digitech rp155 pl ilyen csak usb kábellel csatlakoztatod a géphet és fülhallgatóval mehet a jammelés a yúútyúúbra
line6 pod xt sorozatát
Semmilyet.
1. Thrash-re különösen semmilyen effekt nem kell.
2. Egy ilyen olcsó gagyi fos multi csak szétmossa a hangzásodat és egy hatalmas kása lesz belőle, amit aztán hatalmas élmény lesz hallgatni.
Vegyél inkább egy ennyivel drágább/jobb erősítőt, megfogja hálálni magát.
Ui.: Torzítópedálra sem lesz szükséged, különösen nem MT-2 -es sípolásgenerátorra.
3-as vagyok!
Magam sem díjazom egyébként a multikat. Én is thrash-t játszok és sztem az erősítő saját hangja a legjobb. De abból viszont bikát kell venni, ha metálra szánod.
Kár a multikkal fellépésen tönkretenni az erősítő szép karakteres hangját, mert az eredmény iszonyat lesz. :S
Gyakorláshoz viszont nagyon jók a multik fejhallgatóval, én arra használom az enyémet, no meg 1-2 gagyi felvételre.
Köszönöm az eddigi válaszokat !
Akkor inkább ha veszek pedálban gondolkozom.
Amúgy Marshall 100fx-em van, és a gitárom Dinky dkxt bk (EMG passzív), és így is elég ütősen szól :D csak úgy érzem, hogy nem a legtökéletesebb, és valami még kéne a saját hangzásba. Ezért tervezek vásárolni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!