Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hamis az elektromos gitárom,...

Hamis az elektromos gitárom, az oktáv fölött. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Próbáltam a húrlábnál állítani hogy közel, illetve távol legyen a húrtartó kis fém akármi... de nem segített.. pedig azt mondták azt állítsam... Azt mondták a hangszerboltba hogy a nyak nem ferde. Mit csináljak? Stagg stratocaster formájú gitárról van szó. Sűrgős lenne

Pl ha a B húr pöccre bevan hangolva, akkor 15 centsel mélyebben szól az oktávja.

Ha például az E húr (mély) pöccre bevan hangolva, akkor 17 centsel magasabban szól az oktávja

A többi is körülbelül így téved.. de van ahol csak nagyon pici a tévedés..

Jaaa és ha pl B húron D hangot fogok, akkor 20centsel mélyebben szól....

A cents-et amplitube hangoló programjából néztem.

[link]

2014. okt. 1. 15:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

3 hónapja. 10-es Ernie Ball-t Használok.

De már kattanásig elvan húzva... és nem lehet tovább és még mindig hamis :(

2014. okt. 1. 16:31
 12/22 A kérdező kommentje:
És a vékony E-is hamis pedig azt 1 hete cseréltem...
2014. okt. 1. 16:32
 13/22 anonim ***** válasza:
Mutass már egy képet a gitárodról, hogy pontosan lehessen látni, mi is ez egyáltalán.
2014. okt. 1. 16:36
 14/22 A kérdező kommentje:
2014. okt. 1. 16:51
 15/22 A kérdező kommentje:
2014. okt. 1. 16:53
 16/22 anonim ***** válasza:
Mintha kissé rozsdásak lennének a húrok, vagy csak a fotón tűnik úgy?
2014. okt. 1. 17:24
 17/22 A kérdező kommentje:

Rozsdásak is :$ Nincs pénzem sajnos újra :( rendszeresen pucolom am... :/ Amúgy.. Egyik barátom azt mondta hogy ha üveghang az oktávnál ugyanazt a hangot adja (persze oktávba) akkor jó a gitár.

És tisztán adja pl E nek az E oktávját... ugynaaz pöccre hangológéppel az üveghang, mint az üresen pengetett húr

2014. okt. 1. 17:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Elég érdekes lenne ha az üveghang oktávhamis hamis lenne...

Hülyékre ne hallgass.

Szarrá rozsdásodott húrokat pedig persze, hogy nem tudsz beoktávolni, lol, ne hülyéskedj már...

1500 forint egy új készlet.

2014. okt. 1. 18:04
 19/22 A kérdező kommentje:
Ajj véletlen félre mondta... Bocsánat.. korrigált :D.... Ha a lefogott oktáv hang és az üveghang hamis akkor nemjó..... de sajnos hamis....
2014. okt. 1. 18:07
 20/22 A kérdező kommentje:
tudom mennyi a húrkészlet...
2014. okt. 1. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!