Hamis az elektromos gitárom, az oktáv fölött. Mi lehet a baj?
Próbáltam a húrlábnál állítani hogy közel, illetve távol legyen a húrtartó kis fém akármi... de nem segített.. pedig azt mondták azt állítsam... Azt mondták a hangszerboltba hogy a nyak nem ferde. Mit csináljak? Stagg stratocaster formájú gitárról van szó. Sűrgős lenne
Pl ha a B húr pöccre bevan hangolva, akkor 15 centsel mélyebben szól az oktávja.
Ha például az E húr (mély) pöccre bevan hangolva, akkor 17 centsel magasabban szól az oktávja
A többi is körülbelül így téved.. de van ahol csak nagyon pici a tévedés..
Jaaa és ha pl B húron D hangot fogok, akkor 20centsel mélyebben szól....
A cents-et amplitube hangoló programjából néztem.
A "húrtartó kis fém akármi" neve húrláb baba.
Valószínűleg nem jól csináltad a beállítást.
Behangolód tökéletesre a gitárt üres húrokra. Aztán lefogod az első húrnál az oktávot, lehetőleg úgy, hogy ne húzd el a húrt semerre és megméred a hangolóval.
Ha magas, úgy állítasz a csavaron, hogy a nyak felé mozduljon a baba. Ha alacsony, akkor a nyaktól távolodjon. Egyszerre ne állíts túl sokat.
Miután állítottál rajta egyszer, ismét behangolod üres húrra (mert természetesen ilyenkor elmászik a hangolás) és még egyszer ellenőrzöd az oktávot.
Ha még nem jó, a fentit folytatod addig, amíg jó lesz és ezt ismétled minden húrra.
Így csináltad?
De így próbáltam..... és am.. előbb hülyeségből csináltam olyat, hogy kattanásig elhúztam az egyik irányba, megmértem és ugyanaz... mintha nem is állítottam volna rajta... aztán a másik irányba kattanásig... szintén ugyanaz a hiba :/ füllesl is hallani amúgy hogy hamis.. szal nem rossz a hangoló :/
Más ötlet?
Nekem mindegy.
De még egyszer: mivel a menzúrát változtatod egy adott tartományon belül, fizikailag lehetetlen, hogy ugyanazt az értéket mérd a húrláb baba legelső és leghátsó pozíciójában.
Ha mégis, akkor valamit rosszul csinálsz.
De komolyan mondom... :/
Vegyük a leglátványosabban hamis húrt a H-t...0 cents
Oktávánál pedig -40
Ha teljessen "jobbra" van tekerve a baba
Ha teljessen "ballra" a nyak felé van tekerve a baba akkor pedig oktávnál -35... De pöccre bevan hangolva... :/
Na, akkor máris kiderült, hogy nem ugyanaz, mert van változás.
Húrt mikor cseréltél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!